Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet egy 3 hónapos...

Hogyan lehet egy 3 hónapos Berni pásztor kutyust pórázhoz szoktatni?

Figyelt kérdés
2008. júl. 28. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Rákötöd a pórázt és jó sokat sétálsz így vele lehetőleg naponta 3-4 szer és így elöbb utobb meg fogja szokni. Ez csak türelem kérdése.

Hajráá

2008. júl. 28. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
A kutyát mindíg bal oldalon tartsd a pórázzal olyan hosszúra engedve a pórázt,hogy a feje a lábad mellett lehessen.Amikor megszokta a pórázt fal mellett gyakoroljátok a helyes járást,hogy a kutya ne tudjon balra kitérni,ha meg jobbra húz finoman lépj a lábára.Ezt kutyás könyvből írtam,de nem ártana neked sem elolvasni egyet.
2008. júl. 28. 23:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Rátettem a berni pásztor kuytusomra a pórázt és nem akart jönni inkább lefeküdt a földre ez miért van ?? És bármit csináltam nem mozdult.
2008. júl. 29. 09:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Az egyik tenyésztő ismerősöm szenvedett meg az egyik kölyke pórázhoz szoktatásával nagyon. Már mindegyik szépen ment pórázon, de az egyik fekete kan az úristennek sem volt rá hajlandó. Nála az vált be, hogy rátette a pórázt és a nyakörvet és hagyta, hogy húzza maga mögött, amerre megy az udvarban. Először eléggé meg volt rémülve, hogy mi a fene az, de egy idő után rájött, hogy nem bánt. 1-2 nap után már ő is hajlandó volt elindulni a pórázon. Próbáld ki, hátha nálad is beválik.
2008. júl. 29. 10:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Tedd rá a pórázt és hagyd, h arra menjen, amerre akar és közben játsz vele.

"A kutyát mindíg bal oldalon tartsd a pórázzal olyan hosszúra engedve a póráz..." Ez a lábnál követés tanítása, egy magasabb szintű gyakorlaté, így az életben nem fogja mgszokni a kutyád a pórázt.

2008. szept. 24. 19:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem mozdul, hagyjad, had maradjon ott, ha azt szeretné. Előbb vagy utóbb el fog indulni.
2008. szept. 24. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is most próbálgatom a közép ázsiai kutyusommal a pórázt, hát azt mindent csinál csak hogy lekerüljön róla:) de mindig az udvarba sétáltatom, amerre megy megyek vele, egyelőre nem tartom be azt hogy bal oldalon vezetni, akik nem szokták meg a pórázt azoknak az még nehéz és azt meg pláne nem szabad szerintem hogy a feje a térdednél legyen, mert akkor az egész pórázhoz szoktatás egy kínszenvedés lesz neki, szokja meg úgy ahogy ő akarja, utána pedig úgy ahogy te akarod:)
2009. jún. 5. 10:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Ami nekem bevált: kösd rá a pórázt, és csalogasd jutalomfalatkákkal, vagy ha van olyan játéka, amitől nem szívesen válik meg, akkor azzal. Fontos, hogy folyamatosan dícsérd. Az is előfordulhat, hogy hámmal kellene próbálkoznod. Így mégsem a nyakát szorongatod. Bár a fojtónyakörvet sokan szeretik, én nem próbálnám ki.

Tudom, hogy sétáltalás szempontjából nincs jelentősége,de nekem is bernim van. 10hónapos, és már nagyon ügyesen sétálunk. Póráz nélkül is. Kitartás! És türelem, türelem... :)

2009. szept. 21. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!