Rákos daganat kutyánál? Lehet még rajta segíteni?
(bővebben lent)
Figyelt kérdés
11,5 éves kutyámnak emlődaganatja van. Januárban műtötték meg, sokáig nem volt semmi baja, de 1-2 hete megláttuk, hogy kiújult. Az állatorvos azt mondta, hogy nem lehet még egyszer műteni, mert olyan nagy. Azóta még nagyobb lett, és egy részén ki is van nyílva. Lehet még valamit csinálni, vagy altassuk el? Valamilyen gyógyszer segíthet még?
Nagyon sajnálom, de nem hinném, hogy itt még bármit is lehetne tenni. Amíg nincs erős fájdalma a kutyusnak, addig legyen veletek, ha már nagyon szenved, akkor sajnos el kell altatni.
Részvétem :(
2014. máj. 12. 01:00
2/8 anonim válasza:
Nagyon sajnálom én is:(
Gyógyszer a kifakadt emlődaganatra biztosan nincsen, fertőtlenítsétek a sebet, és immunerősítés amíg étvágya van, fájdalma nincs... Esetleg meg lehetne mutatni egy másik állatorvosnak.
2014. máj. 12. 01:07
3/8 anonim válasza:
Előző kutyánknak, kicsit idősebb korban lett daganata.
Az állatorvos, a kora miatt is, az elaltatást javasolta.
Nem volt hozzá szívünk, azzal az indokkal gondoztuk elesett állapotában is, hogy addig éltetjük, míg nincsenek fájdalmai.
Végül olyan elesett lett, hogy kértük az elaltatását. Akkor tudtuk meg, hogy biztosan nagy fájdalmai voltak, de az állatok nem mutatják ki. Azóta is lelkiismeret furdalásunk van, mert szeretetből, rosszat tettünk vele.
2014. máj. 12. 01:16
4/8 anonim válasza:
#3: ezt megkönnyeztem :(
2014. máj. 12. 01:34
5/8 anonim válasza:
A nővérem kutyájának volt emlődaganata, kb ilyen korú volt ő is, de nővérem kitartásának, meg szeretetének köszönhetően a kutya élt kb 18 éves koráig. De akkor már rettenetesen nézett ki szegény kutya.
Szóval biztos ki lehet húzni nagyon sokáig még, csak ezt nézni...
Kitartást Nektek is!
2014. máj. 12. 03:28
6/8 anonim válasza:
Ebben az állapotban már csak a tüneti kezelés marad,fájdalomcsillapítás pl.Nektek kell látni,meddig élhető ez az ėlet a kutya szãmára.Nem könnyű döntés.
2014. máj. 12. 09:31
7/8 anonim válasza:
Egészséges táplálkozás sokat segíthet! Semmi bolti kaja, saját készítésű, egészséges dolgok! Nem tudom kutyánál mik azok, de nagymamám tüdőrákos és nagyon jól érzi magát mióta teljesen megváltoztatta az étrendjét..igaz volt 40 napos lékúra, meg minden... szerintem kutyánál is össze lehet állítani egy étrendet.
2014. máj. 18. 01:58
8/8 anonim válasza:
ha kiújult, akkor valószínűleg el is terjedt a nyirok-rendszerben. nemsok megoldás létezik, 1 évig sem élnek a daganatos kutyusok. csak a pénztárcádon könnyít az állatorvos. mert nem kevés pénzért húzzák, halogatják az időt hetekkel, esetleg hónapokkal. talán én a helyedben inkább a gyógynövény teát például a fehér ürömből készített teát próbálnám ki a kutyussal megitatni. az a növény öli a rákos sejteket, de túl egyszerű lenne a gyógyítás,ha mindezt reklámoznák az orvosok, kevesebb pénz folyna be a zsebükbe. a culevit kapszula is hasonlóan bír, erősíti az immunrendszert. nálunk szívelégtelenséget állapított eg a doki, de injekciókkal csak egy hetet hosszabbított meg annakidején. mentek az 5 ezresek, a nagy semmiért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!