Gennyes bőrgyulladás kutyánál, ha nem kezeljük baj lehet belőle?
Figyelt kérdés
Kutyámnak volt egy allergiás reakciója és eléggé elkezdett vakarózni, kivakarta egy területen a bőrét, elvittük orvoshoz azonnal, azt mondták gennyes bőrgyulladás. Kapott antibiotikumot és egy fertőtlenítő spot gélt. A gélt kenegettük, de most nem tudom, hogy folytassuk-e, mert nem nagyon hagyja és úgy vettem észre, hogyha megpiszkálom neki a területet csak jobban bepirosodik és akkor a kutya elkezdi megint vakarni. Viszont ha békén hagyom és nem kenegetem, nem piszkálom akkor talán mintha jobban javulna és a kutya sem birizgálja. Szerintetek? Kenegessem és akkor nagyobb a veszély, hogy a kutya megint kivakarja, vagy ne nyúljak hozzá? Abból nem lesz baj? Mellette kap antibiotikumot is. Az allergiás reakció szerencsére múlóban van, tehát egyébként már nem vakarózik a kutya.2014. máj. 4. 09:28
1/2 anonim válasza:
Derma norm olaj sokat segíthet, van benne viszketésre is hatóanyag és a kutyák még szeretik is.
Rengeteg fajtát kipróbáltunk, volt ami 8 ezerbe került, de még ez hatott a legjobban.
2/2 anonim válasza:
Ha egy kutya testén olyan elváltozás van, amit gyógyítani kell, és a kutya vakarja, akkor tessék gallért tenni rá. Nem fogja vakarni és lesz ideje a sebnek rendesen begyógyulni.
Ha úgy érzed, nem megfelelő a szer, amit kaptál, akkor vissza a dokihoz és elmondani neki a tapasztalatodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!