Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 9 hónapos fiú boxerem van,...

9 hónapos fiú boxerem van, okos, de! Ha forgalomban szeretnék vele közlekedni ill. sietni valahová képtelen vagyok. Nagyon fél. Olyankor megáll kapkodja a fejét és olyan, mintha mindentől félne. A sétánk nem séta, hanem riadalom. Miért?!

Figyelt kérdés

2014. máj. 10. 08:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

De mint írtam ,ezt rögtön észrevettem. És próbálom szoktatni a nagyobb forgalomhoz. A kisebb forgalomban nincsen baj ,mert gond nélkül megy ,sétál. De ha többen mennek el mellettünk vagy sok az autó akkor stresszel be. És azért valljuk be nagyon kellemetlen ,mert az emberek néznek miért csinálja a kutya. Ha látnátok hogy él ,mindent megkap ,szeretve van ,és látszik is ,hogy boldog. Pórázon csak akkor van ha utcában sétálunk vagy idegen helyen. De észrevettem ,hogy már egyre bátrabb. És mondták is ,hogy idő kell neki ,mert még kicsi. Még annyit ,de ha ez előfordul ,hogy nagy a forgalom és sokan vannak körülöttünk és elkezd stresszelni ,akkor próbáltam már húzni ,volt olyan ,hogy elkezdtem vele kocogni és az hatásos is de csak nagyon rövid távon. Onnantól kezdve megáll és nem moccan vagy hazafelé venné az irányt. Volt már 2 foxim ,1 dobermann ,1 vizslám ,2 csivava (1 még mindig van) ,de ez nekem is új helyzet ,mert nem voltak félősek a kutyáim. Hát ,akkor egy kiképzőnek szólnom kell ,hátha tud segíteni. Nagyon szeretem ,csak nekem meglepő ,hogy fél ,na de szoktam mondani "Semmibaj ,megoldjuk!" .. Köszönöm.

2014. máj. 11. 07:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Másik, nyugodt kutyával próbáltad már vinni? Vagy ismerős kutyájával? Az is segíthetne.
2014. máj. 11. 18:42
 13/17 anonim ***** válasza:

1# vagyok. Az érdekes az, hogy amit leírsz nagyon hajaz egy ismerősöm most 11 hónapos boxerére. Ő is 3 hónaposan hozta el és nagyon nehezen szocializálódott és sajnos még mindig vannak gondok. Ez a hátul jövő bevárása a legérdekesebb. Szóval nem egyedi este a Tiéd.

Én hívnék egy kikőpzőt. Lehet ő többet tud mondani. Alapból azt gondolom, hogy a boxer nem érzi, hogy meg tudnád védeni. Nagyon erős őrző-védő ösztöne van. Nem tudja rád bízni magát. Ez nem a szeretet vagy foglalkozás hiánya, egyszerűen erősebb vezetőt igényel. Az oktató segíthet abban hogy ezt hogy érd el.

Lehet az alapoktól kell újraépíteni a bizalmat.

Kapuszabály, evés szabály, hova szabad nem szabad bemennie stb. Lehet gond a séta közbeni testtartásoddal is. Ezek az apró testbeszédek egy kutyának nagyon fontosak. Amiatt lenne fontos egy kiképző segítsége, mert sajnos ha ennyire bizonytalan a kutya akkor könnyen válhat agresszívvé. Sajnos az ismerős kutyája már ott tart.

2014. máj. 13. 10:03
 14/17 A kérdező kommentje:

Így néznek ki a szabályok nálunk: 1. Kapuszabály: Én lépek be elsőnek a lakásba ,mert azt láttam a Cesar Millan -tól ,hogy így kell. 2. Nem megy be sehova magától ,ha kinn kell maradnia a szoba előtt ,akkor ott marad. Ha behívom ,hogy bejöhet ,bejön ,de hívás nélkül nem megy fel az ágyra sem ,de ezt nem is engedem. Napozni mehetnek ki a csivivel az erkélyre. reggel a fiamat költi ,hogy mennie kell iskolába ,ha mondom neki ,hogy " Gyere ,költjük .. -it! ( a fiam neve).. és Ő örömmel meg is teszi ,ez látszik rajta. Sokáig engem is pontban reggel 5 órakor költött. Ha wc-éznie kell jelzi ,akkor lemegyünk. Senkire nem ugrál fel. 2. Etetés: Elkészítem a husijukat és amikor kész ők hasalva ,fekve ,ülve várják amíg ki nem szedem a tányérjukba. Majd ha készen vagyok ,mondom a boxernek ,hogy " Várj!" .. ekkor leteszem a földre és amikor mondom ,hogy "Mehetsz" ,akkor megy és eszik. 3. A testtartás: Ez azért érdekes ,mert hát Ti nem ismertek ,de mások szerint nem hogy bizonytalan a járásom ,hanem ellenkezőleg. És a pórázon úgy vezetem ,hogy annyira laa csak a póráz ,hogy ne érezze ,hogy nagyon feszül ,mert ezt is Cesar Milantól láttam ,hogy ha nagyon feszül a póráz a kutya azt veheti le ,hogy baj van.Tehát őt is úgy vezetem ,mint az összes többit. Azt is tudja ,hogy ha azt mondom Neki " Arrébb" ,akkor egy picit mellém kell lépnie ,hogy ne előttem jöjjön ,mert az elég kényelmetlen.

Amikor elhozta a tulajdonos és már nálunk volt ,az első napokban ezt vettem észre: A 'Héj' szót azt nagyon tudta ,gondolom használták Nála és ez úgy vettem észre azt jelentette ,hogy hagyja abba amit csinál. Ezt a mai napig is így alkalmazom. Kiabálnom sosem kell Neki ,mert figyel arra amit mondok. Szoktunk sétálni a városligetbe ,Őt el szoktam engedni. És ha idegen kutyák jönnek oda Ő akkor is nagyon barátságos.

Amit észrevettem az az ,hogy az idegenekkel bizalmatlan ,de nem agresszív formában ,hanem ellenkezőleg ,nagyon tartózkodó ,inkább kikerülő stílusban. De ha valakivel beszélgetek akit még nem látott ,akkor 2-3 perc múlva ,amíg meg nem szokja az új vendéget ,már nyugodtan viselkedik. Soha nem szalad oda senkihez ,még kutyákhoz sem. A családtagokat messziről felismeri és őket örömmel üdvözli. .. Ezért nem értem a félelmét ,bár azzal nyugtattak és mondták is más boxeresek ,hogy ők ennyire tartózkodóak. Akkor lehet csak idő kell míg teljesen tisztában lesz az erejével? De a nagyobb forgalom az még mindig gondot okoz.

2014. máj. 15. 10:01
 15/17 A kérdező kommentje:
Látom ,hogy valami gondot okoz Neki ,de még nem sikerült kiderítenem mi az. Eleinte mondtam otthon ,hogy "Olyan furcsa ,hogy boxer és félős." Mivel tudnám fokozni az önbizalmát forgalomban? Több forgalmas utcában való séta? Azt is szoktam ,hogy leülünk padra -sokszor a ház elé- ,és hagyom hadd nézelődjön és szokja a látványt ,az autókat , az embereket.
2014. máj. 15. 10:06
 16/17 anonim ***** válasza:

Minél többet jártok forgalomba, annál hamarabb megérti, hogy nem történik vele semmi rossz. Az én kutám pl. félt a porszívótól. Megelégeltem, bekapcsolva hagytam neki egy órára a szoba közepén, majd odacsalogattam, a tetejéről ette meg a vacsoráját. Rájött, hogy semmi oka a félelemre. Ha sosem szembesítettem volna a porszívóval, még ma is félne tőle.

A testvérem is féltette a mentett kutyáját, az is félt tömegben, így nem is vitte egyáltalán, nem is javult a kutya semmit még egy év alatt se.

Lehet, hogy ha megálltok néha ha elbizonyalanodik és adsz neki időt, az segíteni fog. De biztosan nem engedném neki, hogy megálljon és ne jöjjön, vagy visszaforduljon, inkább én állítanám meg a necces szituációk előtt és ha megnyugodott, vinném tovább.

Az, hogy boxer, nem jelent semmit. Bármilyen nagytestű, erős kutya lehet túl érzékeny vagy labilis idegrendszerű.

2014. máj. 15. 18:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeket! Már haladunk. Elkezdtünk 'kocsmázni' ,úgy értem leülünk és bár nem tetszett neki ,de félórákra beültünk idegenek közé. És beszélgettem ,majd amikor elindult volna hazafelé rászóltam és ülnie kellett tovább. Már ügyes ,idegenek mellett is szépen jön. valószínű valami 'férfi-sokk' érhette kiskorában ,mert azt észrevettem akkor ,hogy a nagy darab férfiaktól tartott. De már nagyon szépen haladunk. Boltokba is simán bejön ,nézelődik és az embereknek is tetszik. És sokkal magabiztosabb ,olyan mintha már az erejével is tisztában lenne. Örülök ,a végén tényleg 'mindenhová-menős' kutya lesz. :)
2014. jún. 6. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!