Mikor hogy bünteted a kutyádat?
Nem nagyon szidom a kutyámat, mert nagyon szeretem és nem lennék rá képes...3 év alatt 1× ütöttem meg egy kicsit mert majdnem leharapta a kezemet :D Az enyém megérti abból is ha megkérdezem tőle hogy "Mit csináltál?" ő már tudja, hogy rosszat tett.
Amikor a szüleim ráemelik a kezüket egyből szalad hozzám, bújik mögém, bújik a kezem alá mert tudja, hogy én nem bántom/bántanám. Azt mondják, hogy egy kutyába nem lehet megbízni...én nem tudom ti hogy vagytok vele de én nagyon megbízok benne.
Hangosan rá kell szólni, nem szabad, és többször is megismételni.
Ha nem hallgat rá, én orrba csapom egy kulcscsomóval. Azért orrba, mert arra a legérzékenyebb. Ha a fenekére csapsz, az nem fáj neki (különösen ha olyan jól táplált, mint az enyém), nem tanul belőle. De pár alkalom után megjegyzi, ha meglóbálom a kulcscsomót, már teszi is, amit kell.
A másik módszerem, hogy elkapom a pofiját, és összeszorítom a száját. Nagyon tiltakozik ellene.
Viszont az is igaz, hogy ha meghunyászkodik, vagyis lefekszik, és a hasát mutatja, vagy a torkát, akkor nem szabad bántani. Csak akkor vágom orrba, ha következetesen odapislant, és teszteli, meddig mehet el.
Figyelj, szerintem te ismered a te kutyádat, tudod, mennyit tud. Az enyém nagyon okos, minden szót megért.
Azért sohasem szabad megütni, mert nem ért meg téged, ésszigorúan tilos kaja vagy vízmegvonást alkalmazni. Csak akkor üsd, ha biztos vagy benne, hogy nem az egyéb helyen szerzett feszkót akarod levezetni rajta, és csak olyasmiért, ami tényleg rossz - rongál, tyúkra vadászik, vagy rád támad. Olyankor viszont nagyon következetesnek kell lenni, újra megcsapni, ha megismétli a bűnét.
Egyéb esetben, - pl. figyelmetlenség, szófogadatlanság - sem jó módszer az, hogy lekötöd és nem nézel felé, nem foglalkozol vele, mert csak tőled tud tanulni, sehogy máshogy. Szerintem jobb, ha orrbacsapod, utána újra kéred (utasítod), és meg fogja tenni, amit kérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!