Segítene valaki? Első kutya lesz
Én nem értek a németjuhászokhoz, de most általánosságban fogok írni.
Mi kint hagytuk estére a kutyánkat amikor hazahoztuk, nem sírt, így nem is volt probléma.Olyan kutyatáppal etesd amivel eddig a tenyésztő is.Vagy átlehet váltani más tápra is, de akkor számíthatsz 1 hét hasmenésre.Azt olvastam hogy házi kosztot kölyök kutyának még nem szabad adni, de ha tévedek javítsatok ki. Olvastam hogy amikor a kiskutyát hazahozzák akkor egy kis üdvözlő ételt lehet elé rakni. :)
Jó hogy nem láncon tartod, mert azt egyik kutya sem érdemli meg.
A láncon tartást azért írtam, mert nemrég tettem ki ide egy kérdést, hogy gyerek mellé szeretnék kutyát és ok nélkül elkezdtek gyanusítgatni, hogy én biztos láncon tartanám...
Köszönöm a válaszod :)
Szerintem nem lehet könyvekből megfelelően felkészülni. Sokkal hasznosabb, ha kutyatartóktól érdeklődsz, de én a helyedben inkább fórumon, közösségi médiában(fb)tenném fel ezt a kérdést, ahol speciálisan német juhász tartók fognak neked válaszolni.
Nekem német juhász-roti keverékem volt, azt tanácsolom, hogy olyan kutyát vegyél, akinek a szülei diszplázia mentesek, és én a helyedben a kutyust is elküldeném majd idővel ilyen vizsgálatra. Ez a fajta nagyon értelmes, kár lenne veszve hagyni a képességeit, szerintem mindenképpen járasd kutyasuliba, vagy legalábbis heti rendszerességgel tanítsd és szocializáld már kis korban. Írtad,hogy kisgyerek mellé lesz, képzelem, hogy akkor nincs sok időd rá, de esetleg 2 naponta kéne vele szellemileg is foglalkozni( tanítani alapokra, keresést játszani vele), de én a helyedben nagyon megfontolnám a kutyasulit, főleg az első évben lenne fontos.
Táp tekintetében én amíg még kölyök,mindenképpen prémiumot vennék neki, de legalább egy középkategóriásat kéne. Később ha nincs rá keret, a prémiumról lehet váltani középkategóriára, de ez alá ne add, főleg ne ennél a fajtánál.
Nagyon okos fajta, és hihetetlenül ragaszkodó, hogyha a megfelelő gazdánál van, több van benne, mint amit elsőre gondolnál. Sok sikert a kutyushoz, remélem sok örömet lelsz majd benne :) Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan írhatsz!
"Sok sok játék, ne érezze, hogy egyedül van."
Mindig megdöbbent, amikor egy vélhetően értelmes embertől ilyet hallok! Egyszer próbáld már ki, hogy bezárkózol sok-sok szórakoztó tárgy társaságában valahova! Kíváncsi lennék, hogy meddig bírnád más élőlény társasága nélkül a magányt. A játékok arra valók, hogy a kutya és gazdája (vagy a kutya és egy másik kutya) annak segítségével együtt játsszanak, nem pedig arra, hogy azzal majd elszórakoztatja saját magát és helyettesíti a szociális kapcsolatokat.
Úgy kell kialakítani a kutya helyét, hogy a lehető legtöbb időt az emberek, a családja társaságában tudja tölteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!