Mit írjak a tenyésztőnek?
Hát,ami érdekel :D
Én a végleges döntés előtt,meg szoktam vele beszélni egy kiállítást,amin megnézem a kutyáit,hogyan szerepelnek,vele is tudok pár szót váltani.Ha ez rendben ment,akkor már ellátogatok hozzájuk,megnézem a kutyákat,hol vannak tartva,mit esznek,mennyi kutya van,milyen a légkör.
Ezen felül,ami nekem fontos,de ez általában már a honlapról kiderül,a választott mamakutya hányadik ellése,mennyi idős,milyen kondiban van...A kanról is minél több infót igyekszem összeszedni,ha nem saját tulajdonú,akkor ez nehezebb.
Közben nyilván ő is kérdez tőlem,hol tartom az állatot,volt-e ilyen fajta kutyám már,egyáltalán volt-e kutyám már...ivartalanítom-e,ha nem akarok vele kiállításra járni stb.
Ezen kívül,van-e szerződés,törzskönyv,hogyan zajlik a kutyavásárlás menete,mit vigyek magammal,mit ad ő a kutya mellé...egészségügyi garanciát vállal-e,stb.
Mikor lehet megnézni a kölyköket? Rengeteg kérdésed lenne, személyesen szeretnéd feltenni.
A kérdéseket meg írd össze, hogy mindent meg tudj kérdezni :)
Én a napokban írtam egy tenyésztőnek, most már 99%, hogy tőle fogom elhozni a kiskutyát.
Ha gondolod, tudok segíteni. Azért nagyjából megvannak a témák, amik érdekelnének?Például esett már szó arról,hogy pontosan mit kapsz a kutyával, milyen "csomagot"? Gondolok itt a törzskönyv, oltások, szerződés stb. Ivartalanítás benne van-e az árban? Ha nem, akkor mikor javasolja a műtétet? Milyen tápot kaptak eddig, neked mivel kéne etetned a kutyát? Mennyire mozgékony a fajta, mennyire igényli hogy szellemileg is le legyen fárasztva? A fajtára milyen betegségek a jellemzőek, ezek közül a tenyészetben előfordult-e valamelyik egyednél hasonló betegség? Hány hetes korban hozhatod haza? Kinti vagy benti kutyának javasolná a fajtát?
Írtad,hogy családod van, a fajta mennyire gyerekbaráti? Hogy jön ki más állatokkal?
Várhatóan mikor lesz alom, esetleg azt is megkérdezheted, hogy a tenyésztő mit vár a következő alomtól,miért ezt a párosítást választotta. Hogy működik a kiválasztás(te választhatod ki, vagy a tenyésztő felajánl egy kutyát, amit te vagy elfogadsz vagy elutasítasz). Kell-e előjegyzést, foglalót tenni. Mikor kell és mennyi a költsége?
Jó lenne tudni milyen fajtát akarsz :)
Vannak olyan kutyák,akinek kurtítást is csinálnak, ott megkérdezheted,hogy a tenyésztő feladata,vagy majd te döntheted el,hogy akarod-e.
Ha bármi kérdésed van,nyugodtan írj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!