Kan kutya ivartalanítás után vérzik. Nem volt varrás, nem kapott búrát a fejére. Mennyire normális ez?
Sziasztok!
Tegnap délután ivartalanították kan kutyusunkat. Estére szépen magához tért és szerintem elkezdte nyalogatni a sebet mert lefekvés előtt ránéztem és minden csupa vér volt (térkő, lépcső, házikó ahova tettük). Persze sem a pécsi ügyelet sem az orvos nem vette fel a telefont. Mohácsi ügyeletet értük csak el telefonon. Tettünk rá szorítókötést meg szétvágtam kislányom egyik body-ját és azt felhúztam rá hogy ne tudja nyalogatni a sebet. Reggelre szépen összehúzódott a heg, raktunk rá egy gyerekpelenkát. Mennyire normális szerintetek a vérzés ilyenkor? A doki nem varrta össze a sebet, csak lefújta ezüst spray-el. Kb 1,5cm-es vágás volt csak. Illetve nem adott a fejére búrát. Azt mondta hogy nem baj ha nyalogatja. Másnak van tapasztalata?
Köszönöm!
Régen a disznókat herélték ki úgy, hogy csak levágták, aztán hagy fusson. Szemét orvos, aki még azt a kis cérnát is sajnálta. Láttam már ilyet, rohant vele vissza a gazdája, mert nagyon vérzett, akkor összevarrta.
Megmutatnám egy másik orvosnak.
A dokidnak nem baj, ha nyalogatja a kutyád a sebét. Nem neki fog vérezni, begyulladni.
Vagy marad az a body rajta, vagy tegyél rá gallért.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Egy idős dokiról van szó (kb 70 éves), lehet hogy az ő idejében még máshogy tanították a dolgokat.
Ma rajta marad a pelenka, viszont éjszakára visszakapja inkább a body-t hogy jobban szellőzzön a sebe.
Igazából 1,5 hónap múlva lesz fél éves a szuka kutyusunk és nem tudom hogy merjem-e hozzá vinni. Az azért jóval komplikáltabb műtét.
Ajaj ez rosszul hangzik.
Folyamatosan hívogatom feleségemet, de azt mondja hogy jól van a kutya. Szerintem most már kiheveri szegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!