Border colliet menyit kell sétáltatni?
11/21 A kérdező kommentje:
utolsó:képzeld nem a külseje alapán válaztotam a border colliet és nem akarok menhelyi kutyust nem azért mert nem segitenéknekik csak mert nem lehet tudni milyen géneket örökölt.
12/21 A kérdező kommentje:
És szerintem télen 2,5 óra nem kevés és nyáron 3-4 órát sétáltatnám.Futatni napi 2 órát tudnám.
Séta és futás édes kevés neki, szellemi munka, agyi fárasztás kell neki
2014. máj. 7. 20:11
Jaj ez a nem lehet tudni milyen géneket örököl szöveg annyira ostobaság... látszik h nem értesz a kutyákhoz. Sok sikert a borderhez.... :o(
2014. máj. 7. 20:19
15/21 A kérdező kommentje:
Köszi
az utolsonak:Lesz menhelye kutyám is valoszinű csak előszőr fajtatiszta és ha azt sokat gondozom és sétáltatom stb akkor kapok még egy kutyát és az menhelyi lesz
És legalább tenyésztőtől vásároltok?
Vagy apródról 30 ezres "bordert"? Mert annak pláne nem tudod a "génjeit".
Mellesleg a menhelyen millió fajtatiszta,vagy fajtajellegű keverék van.És a menhelyi kutyák 98%-ának semmilyen idegi problémája nincs.
Ha nem tudsz nevelni,akkor egy fajtatiszta is a fejedre nő...hiába ismered a felmenőit.Agresszív kutya nem születik,az ember teszi azzá...
2014. máj. 7. 21:16
17/21 A kérdező kommentje:
Akkor sem tudtok lebeszélni a borderről.Egy menhelyi kutyám lesz nem ,fogok azárt lemondani a borderről mert ti ugy hogy nem is ismertek megálapitotátok hogy nekem nem valló kutya.Szóval légyszi a kérdésre válszoljatok.
A normális válaszolok ne vegyék magukra.
Nem olyan sétálós kutyafajta.Inkább futni szeret.
2014. máj. 18. 21:20
Szerintem mielött veszel kezdj el sportolni h formába hozd magad, és amikor megvan a kutya akkor vele fuss tovább c: játsz vele sokat pl frizbi kötélhúzós :)
2014. aug. 24. 11:42
Náluk nem a sétán és a futtatáson van a hangsúly, nyilván az is fontos. Nekem 2 borderem van, naponta frizbizünk, kétnaponta kijárok velük bringázni. A bringázásnál általában a 20 km a minimális táv. Azt végigfutják elég gyors tempót diktálva, egy-két szünetet tartunk csak. Azt gondolná az ember, hogy hazaérve fáradtak... de nem. Muszáj tanulnom és gyakorolnom vele, hogy az agya fáradjon. Mert amíg az agya nincs elfáradva, a testi fáradtság nem ér semmit. Míg csak sétálni, futtatni hordtam őket -n api szinten 2-3 óra - hazajöttünk és ástak, ugattak, futkostak fel-le az udvarban. Amióta tanítom őket, NAPI SZINTEN... azóta nem rombolnak.
2014. aug. 24. 13:16
Kapcsolódó kérdések: