Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idős kortól lehet...

Mennyi idős kortól lehet sétáltatni a kutyát?

Figyelt kérdés
a kutyusom 1,5 hónapos.megpróbáltam sétáltatni, de nem ment. mikor próbáljam meg újra? a kutya spániel-bichon keverék! :)
2014. márc. 16. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Asszem 3 hónapos kor után szabad a kutyát, amikor már megkapta a nem tudom milyen oltást, vagy lehet hogy ez a más kutyákkal való találkozásra vonatkozik.:) Szerintem még várj legalább egy hónapot.
2014. márc. 16. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne várj tőle sokat még, mindent játéknak fog fel, de ez így van jol. Várd meg míg megkapja az össze szükséges oltást (kombi, parvo, veszettség), addig ne vidd utcára, akár végzetes betegséget is elkaphat
2014. márc. 16. 13:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, amikor már megkapta az alap immunizálást. Egyelőre az anyja mellett lenne a helye, nem nálad.
2014. márc. 16. 13:42
 4/7 anonim válasza:

Szrintem lenyegtelen milyen keverek. Nem vittuk ki soha egyiket sem 3-4 honapos kora elott. Ilyenkor meg erzekenyek, kellenek a vedo oltasok is.

Elofordulhat az is, hogy valamit megesznek/felnyalnak a foldrol ami igencsak artalmas tud lenni.

2014. márc. 16. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A pórázhoz szoktatást bármilyen korban elkezdheted, lényeg, hogy fokozatosan haladj és a kutyusnak mindig pozitív élményei legyenek vele kapcsolatban. Utcára, közterületre ne nagyon vidd (vagyis viheted, csak a földre ne tedd le :) ), amíg meg nem kapta az oltásait, de ismerősök kertjében pl simán lehet vele már ilyenkor is gyakorolni.
2014. márc. 16. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:

"a kutyusom 1,5 hónapos"

mit keres a kutya nálad, ahelyett, hogy az alomban lenne az anyjával?

2014. márc. 16. 13:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Az enyém kb. 7 hetes kora óta sétál. Sok orvos ajánlja, hogy meg kell várni, míg minden oltását megkapja, de mások szerint meg jó minél korábban kivinni az utcára. Annyi, hogy mikor még nincs meg minden oltása, akkor jobban oda kell figyelni, hogy ne egyen, szimatoljon kakit, pisit,illetve ne olyan útvonalon vidd, ahol sok kutya jár. Kutyákkal meg még ne is találkozzon.
2014. márc. 16. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!