Miért hiszik azt az emberek, hogy nagyobb kutyát nem lehet lakásban tartani, csak pl. a yorkit? Miért hiszik azt, hogy egy lakáskutyának csak napi 3-szor 5 perc séta jut?
Nekem 2 kutyám van, az egyik border collie. Minden nap 3-szor vagy 4-szer sétálunk, ebből 2 egészségügyi, de minden nap van egy nagy sétánk, ami legalább 2 óra, de inkább több. Eközben tanulunk, játszunk. És 8 órát dolgozom. Egyáltalán nem szenved, megadom neki azt a mozgást, ami kell. Nem értem, miért hiszik azt egyesek, hogy ha 35 centinél és 7 kilónál nagyobb egy kutya, azt nem lehet lakásban tartani (ha amúgy a mozgásigénye ki van elégítve és eleget foglalkoznak vele)?
Ja és járok túrázni is hétvégente, nem csak a városban éli az életét.
Nekem a német juhászom két évig itt élt velem a lakásba. Tökéletesen el volt. Sokkal jobban szeretett itt bent lenni velem mint most kint kertben rokonoknál. Napi háromszor négyszer le volt véve elrohangált a futtatón a többi kutyával. Sokkal jobb dolga volt itt bent.
Most egy pincsim van őt is ugyanúgy leviszem, de áprilisban jön mellé egy Amstaff is. Szintén itt a lakásba lesz.
Ja és Rocky (a pincsim) minden nap velem alszik és még soha semmi bajom nem lett tőle. Ez hülyeség hogy bajod lesz tőle!
Köszi az elismerést, bár nekem is vannak hibáim.
Eleinte golden vagy labrador volt a tervem a második kutyát illetően, de jött a border szerelem, ez a kutya nálam mindent söpör. :)
De ha nem ismerem meg a bodrit, akkor egészen biztos, hogy labim vagy goldim lett volna, na erre is kaptam hideget-meleget...
De most őszintén: nem mindegy, hogy egy hiperaktív, közepes termetű kutya vagy egy nyugisabb, de nagyobb kutya van a lakásban? Szerintetek? Még mindig érdekel, mit gondoltok. :)
Nekem volt 8. emeleten kutyám, most meg van kertben kutyám. Illetve dehogy van, az összes itt fekszik a szobában, pedig állítólag szeretik a hideget.
Kedves kérdező: Miért nem mindegy Neked más mit gondol? Lényeg, hogy Te és a kutyáid jól érezzétek magatokat.
Én letojom, hogy más mit gondol rólunk, nekünk így a jó.
Egyébként egy lakáskutya csak a gazdinak többletmunka. Ha esik, ha fúj, sétálni kell. Napi 2-3 óra a gazdi egészségének is jó.
Én is letojom, hogy kinek nem tetszik, hogy border collie-t másodmagával tartok lakásban. És nem gondolom ,hogy jogom van hozzá, hogy bárkinek az életébe beleszóljak. Egyszerűen érdekel, hogy ki mit érvel, nagyon sokszor hallani azaz olvasni ezen a fórumon is, hogy (nagy) kutya lakásba nem való, csak a kertbe. Érdekel, ki mivel indokolja meg az álláspontját, mert az nem válasz egy kérdésre, hogy a kutya a kertbe való. Egy állításnak csak magyarázattal együtt van létjogosultsága.
És örülök, hogy ennyien írtatok már a kérdésre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!