Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy vegyem rá a szüleimet...

Mátévasas kérdése:

Hogy vegyem rá a szüleimet hogy vehessünk egy németjuhászt? A hely az jó lenne neki .

Figyelt kérdés

Eddig mindig 3-4 kutyával éltünk most van 3 az egyik németjuhász csak ő buta meg még van 2 az egyik spitz a másik meg cavalier spániel és hamarosan ebből a németjuhász meg a spitz meghal. És nagyon rossz lesz nekem is meg a kutyának is hogy csak egyedül van. És ha meghal a 2 kutya akkor csak a félokos spániel marad

Na? ötletek?

2014. máj. 1. 19:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Sehogyse!

Még a kutyáitok élnek, és te már azon gondolkozol hogy kell egy új kutya, mert ők már idősek.És nincsen olyan kutya hogy buta! Meg félokos sincs. És amúgy is örülj hogy van 3 kutyátok. És az hogy a Németjuhászotok "buta", az mind a ti hibátok.Van nem nevelt kutya, de az is a gazda hibája. Szóval, nem kell még egy nj. nektek hogy őt is elszúrjátok. Még egy plüss kutyát se adnák neked. Ja, és nyugodtan lepontozhatsz.

2014. máj. 1. 20:23
 12/17 A kérdező kommentje:
foglalkozok is hidd el csak nemtudom hogyan tanítsam a spánielt mert igazából az az enyém és ahoz kötődök a legjobban és anyám nem enged el kutyasuliba mert nincs rá idő meg a nyakörv/póráz sincsen meg de játszani szoktam vele/velük
2014. máj. 1. 20:23
 13/17 A kérdező kommentje:
az előzőnek írom! hogy azok a szüleim és sajnos a németjuhász el van különítve a házunktól de a spitz az borzasztóan okos a spánielt meg még nemtudom hogy kell tanítani mert nem engednek kutyaiskolába!
2014. máj. 1. 20:26
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor a német juhásszal se engednének… azaz csak egy rossz kutyát kapnál megfelelő foglalkozás nélkül. Először olvass utána a tanításnak a neten. Majd utána legyen kutyad
2014. máj. 1. 20:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos sok rossz van abban amit leírtál.nincs poráz meg nyakörv, nem engedik a kutyasulit.(ebből következtetve nem akarnak rá pénzt költeni)Egy németjuhász kiskutya elég drága, plusz oltások etetés stb...

Szerintem olvasd el Jan Fennel kutyapszihológia című könyvét, nagyon sok érdekes dolgot fogsz találni benne. Ez alapján kezd el tanítani a kutyusokat otthon, ha a szüleid látni ogják hogy mennyire sokat törödsz velük, és milyen sok mindenre megtanítottad őket, akkor "lehet" hogy meg engedik. De addig is kezd el gyüjteni a pénzt hogy lássák aztis hogy te is beleszállsz a költségekbe!

2014. máj. 1. 20:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Ilyenkor bukik ki az, h nem írtál le mindent. Hiszen úgy tűnt a kérdésedből, hogy alig várod, hogy elpatkoljanak az idős kutyáid. Én azt javaslom, hogy előbb olvass és tanulj, aztán majd évek múlva vigyetek oda új kutyát. Nem tudom, mennyi értelme van, hiszen úgy tűnik, a szüleid nem igazán akarnak a kutyával foglalkozni, pedig kell! A kutya nem kerti dísz, hanem érző lény.
2014. máj. 1. 20:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Én csak egy dolgot nem értek. Téged mégis mi akadályoz meg abban, hogy beiratkozz egy könyvtárba és kivegyél néhány kutyanevelésről szóló könyvet? Esetleg hogy pórázt nyakörvet vegyél zsebpénzből/kérjél karácsonyra annak a szerencsétlen kutyának? A spániellel sem az a baj, hogy "buta" hanem, hogy nem tudod kezelni. A kutyanevelés egy részét el lehet sajátítani szakirodalomból, normális oktatóvideókból is.

Ne haragudj, de pont nem úgy tűnik, mintha jó helye lenne nálatok a kutyáknak. Értem én, hogy a szüleidnek (is) rossz a hozzáállása, de ha kapsz egy német juhászt és nem tudnád kezelni akkor mi lenne? Ha spanit luxus kutyaiskolába vinni, akkor a német juhászt sem fogják. Úgyhogy csatlakozom a többiekhez: próbáld meg abból kihozni a maximumot, újabb kutyát meg akkor vegyél magadhoz, amikor már nem függsz ennyire a szüleidtől.

2014. máj. 1. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!