Félek, hogy a kutyámat ellopják. Hogyan előzzem meg?
Nyáron veszek egy fajtatiszta kiskutyát tenyésztőtől. Már korábban is voltak kutyáim,de mind menhelyi, keverék kutyusok. Viszont fb-on és a hírekben is egyre több olyan esettel találkozom, amikor fajtatiszta (vagy annak tűnő) kölyköket lopnak el.
Mi családi házban lakunk, de benti lenne a kutya, viszont nem szeretném megfosztani attól sem, hogyha szeretne és jó idő van, kint lehessen a friss levegőn.
Én arra gondoltam,hogy amíg fel nem nő(olyan 1 éves koráig) csak benti lenne, és akkor mehetne csak ki,ha mi kivisszük.
Ma reggel is arra jövök fel,hogy fb-n megosztottak egy felhívást, miszerint egy 7 hónapos pitbull szukát elloptak. Ez nagyon megdöbbentett, azt hittem, csak azokat a fajtákat viszik el,akik nyugodtabb, barátságosabbak, például golden retriever, vagy nem elterjedtebb fajtákat, pl orosz agár. De álmomban se gondoltam volna, hogy az őrző-védő kutyusokat is simán eltulajdonítják.
Ti hogyan előzitek meg, hogy ne lopják el a kutyusotokat? Illetve szerintetek erre csak akkor kell vigyázni, hogyha kölyökkutyáról van szó, felnőtteket mennyire érint a dolog?
Én is féltem, mert bár az enyém nem fajtiszta, mikor elhoztuk a fél környék idejárt, még kocsikkal is és nyúlkáltak át a kerítésen... Én bevonattam náddal a kaput ami arra jó volt, hogy aki nem tudott róla, hogy ott a kutya az onnantól észre sem vette, illetve ha akarták volna se tudják átemelni a kerítésen.
Lassan 1 éves a kutya, de még így is van aki napi szinten a ház elé jár kutyázni... Rohadt idegesítő, szóval én megértem a kérdezőt. Ha nem valakinek a lopás a szándéka, akkor megmérgezi vagy csak simán feldühíti napi rendszerességgel? (főként gyerekek) Sosem lehet tudni milyen idióta jön ide... És nem nagyon lehet mit tenni ellenük, mert ha rájuk szólok letojják, a nap 24 órájában meg én sem tudok ott lenni a kutya mellett.
Milyen fajta kutyáról van szó?
Amikor nem vagytok otthon maradjon a lakásban és a kerítésen ne lássanak be.
Nem ajánlom,hogy 1 éves koráig bent legyen,mert utána nem marad meg kint. És igényelni fogja utána is, hogy ha kint van ti is legyetek vele és kint sem fogja elvégezni a dolgát egyedül.
Sajnos én is elég rossz környéken lakom, így én csak akkor engedtem ki a kutyát (míg kölyök volt), mikor én is kint tudtam vele lenni. Egyedül csak pár percekre volt kint, de azt is csak akkor, mikor itthon voltam/voltunk. Kb. fél éves koráig volt így, aztán már kis időkre kint mertem hagyni, míg a másik kutyámat elvittem sétálni, vagy elszaladtam a boltba.
De ugye ez a kutya fajtájától is függ, mert egy goldent valószínűleg nem hagytam volna még így kint, de a rotimat azért már kint mertem. Egyébként egy idegenekkel is tök barátságos kutyát bármilyen életkorában el tudnak lopni, szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!