Hogy tudom megakadályozni, hogy ellopják a kutyámat?
Iszonyat sok a környékünkön a kutyalopás.Bp. és vonzáskörzete,főleg staffokat és társaikat viszik,mint a cukrot.Én pároméknál élek,a kutya nem lehet a lakásban sajnos.Zárható kennel van kint,tetővel.Viszont a kerítésen simán át lehet mászni,és az elmúlt 2 napban már 2x állítottak meg (főképp c*gányok),hogy "Dá szíp kutya,kán?"
És amikor mondtam,hogy ivartalan,akkor fintorogva arrébb állta.Tegnap konkrét ajánlatot kaptam:"Kár,hogy nem szuka.Pároztathattuk volna őket."
Nem írhatom a kennelre,hogy ivartalan ne vidd el.De ha vki bejön és megtámadja őt a kutya,azért engem büntethetnek meg?Vagy van vmi legális védekezés?
Chip természetesen van benne.
Harapós táblánk van,a kennel kulccsal zárható,éjszakára szoktam bezárni és a kulcsot behozom.Ez így elég fix?
Lámpa jó ötlet :)
Egyik ismerősömmel 1 hónapja történt meg:
Hajnal 3-kor arra kelt fel, hogy az ablaka alatt az udvaron a kutyája morog, és ordítoznak kint. Kinézett és a pitbullja egy c.gányt tép, a másik kettő pedig a kutyáját verte. Szerencsére a rendőrök a környéken voltak, és el is fogták az illetőket. A lényeg az, hogy mire a bementek a rendőrségre feljelentést tenni, a kisebbségi önkormányzattól kezdve az ombudsmanon át minden nyavalya kint volt.
Állításuk szerint a kutya kiment a kertből, és úgy támadta meg őket. (aztán persze a zárt kapunk, meg a kerítésen keresztül beráncigálta az illetőt...) De utána már azt is mondták, hogy ismerősöm séta közben uszította rájuk a kutyát. (Hajnal 3-kor, és bent a kertjükben...)
Azt mondták, hogy az ő kutyája közveszélyes és el kell altatni! Na, de ők nagylelkűen eltekintenek a kutya elaltatásától, hogyha ismerősöm eltekint az állatkínzástól.
Ismerősöm nem hagyta magát, meg is jelent 2 hétre rá az ombudsman rendőrökkel, meg a sintérrel, hogy akkor a kutyát elvitessék. Ismim játszott a kutyával és a nyitott kapunk kidobta a játékát. A kutya futott, de a kapu vonalában megállt, és csak nézte a játékát, hogy akkor most azzal ott az út közepén mi lesz, de a kertből ki nem ment. A rendőrök, meg a sintér is kiröhögték az ombudsmanosokat. :D
A kutya maradt a gazdinál, a 3 c.gány meg 9 évet kapott fejenként, mert már visszaesők voltak!
Nagyon oda kell figyelni ezekre, mert bármit kitalálnak!
Gondoltam elmesélem, mert a sztori idevágó, és ne már, hogy még Téged büntessenek meg, mert a kutyád, a saját portáján megfogta a betörőt!
Üdv!
Ha ilyen sok nálatok a "hiába született kétlábú", akkor megfontolandó a telek éjjel is látó kamerás bekamerázása.
Személy szerint én még egy "demilitarizált" zónát is létrehoznék a telekhatár közelében, és kitáblázva a belső kerítésre villanypásztort helyeznék, ami persze kicsit meg lenne manipulálva....
Problémád felháborító, csak videó felvétel jelenlétében lehetsz teljes biztonságban!
Üdv!
Köszönöm szépen mindenkinek,jár a zöld kéz.
A lámpa biztos megoldható,az álkamera is.
Igazi nem fektetnék be,mert amint lehetőség nyílik rá elköltöznék.Emiatt is többek közt.
Ami itt folyik,az hihetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!