Hogy lehet megakadályozni kiskutyát mozgásban műtét után?
A 4 hónapos kis komondorunknak eltört a könyöke és meg kellett műteni. Nem szabadna sokat mozognia, de ő mégis mozog, hiába visszük mindig vissza, elmegy.
El is kéne zárni 1 hónapra, de ez a fajta nem bírja a bezártságot, inkább elkezd ugrálni, amivel inkább árt magának. Más hogy oldotta ezt meg kiskutyával?
nem lehet felkötni a lábát? nyilván a töröttet. persze 3 lábbal is próbál majd mozogni, de ha nem tudja terhelni a törött lábát, akkor nem tud ártani neki.
az én németjuhászom szerencsére csak csonthártya gyulladással küzdött, akkor sem kellett volna mozognia, de hát ugye...
Egy örökmozgó kutya kölyöknek nehéz megmagyarázni, hogy maradjon egyhelyben. Az én kutyám is rájött 2 nappal a patella műtétje után, hogy három lábon is tud futni.
Én úgy próbáltam lefoglalni, hogy feladatokat tanítottam neki, amit nem terhelték annyira a lábát.
(pl.bójához menés, ott maradás, integetés, tanítgattam arra, hogy kerüljön meg dolgokat) A cél az volt. hogy ha fizikailag nem fáraszthatom, akkor legalább az "agya" fáradjon. Egy-egy ilyen kb.10 perces gyakorlás után jó sokáid szundikált a helyén.
Illetve főztem neki jó nagy cupák csontokat, és amig ezeket rágcsálta, addig sem akart futni.
Ha kerti kutyus, akkor kicsit nehezebb dolgod lesz, de próbáld meg , hogy a 10 perces gyakorlás után egy rágcsával valami nyugis helyre keríted.
Ha foglalkozol vele, és csak rövid időre keríted el valahová, talán nem lesz kedve annyit ugrálni.
Remélem tudtam segíteni. Jobbulást a kutyusnak.
Szerencsére nekünk még nem volt ilyen gondunk, de a szállítás és egyéb dolgok miatt én beszoktattam boxba a kutyát, ott nem tud ugrálni. Befekszik és alszik (1-2nap alatt rájött, hogy mást nem igazán tud csinálni benne), teljesen mindegy, hogy utazunk, vendégségbe, kutyasuliban vagyunk...
Jobbulást neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!