Nem akarom az Illatosra vinni! SOS! SEGÍTSÉG?
Pár hónapja találtam egy jagd terrier keverék szukát. Chipp nem volt benne, mondták, hogy kitették autóból.
Nekünk már van 2 kutyánk, egy harmadik sok. Nem kell.
Mikor még friss volt a dolog, elvittem az Illatosra, de nem vették be, mert akkor még nem volt Bp-i lakcím kártyám.
Aztán jelentkezett egy úr, hogy szeretné a kutyust, beszél az ismerősével, hogy ha erre jár hozza már el. Az ismerős 3 alkalmat is lemondott amit megbeszéltünk. Az úr azt mondta, hogy inkább mégsem kell.
Gondoltam, majd találunk neki másik gazdit. Folyamatosan hirdettem, de nem, nem kell senkinek. mINDEN KUTYÁS OLDALON, CSAK MEGOSZTJÁK, DE SEMMI.Közben megszerettük. A főnököm gyerekei sokat vendégeskednek nálam (7 és 10 évesek) Kölcsönösen szeretik egymást, de nekik sem kell.
Aztán másfél hónapja, sétáltatás közben kicsúszott a kezemből a póráz és megharapta a szomszéd bolonyézéjét. Nagyon erős a vadász ösztöne, a kicsi kutyákat prédának nézi. Össze szöktani persze lehet, a barátnőm pici testű kutyáját sem bántja.
Nem győztem/győzöm a bocsánatokat kérni. Az orvosi ellátást fizetjük.
Párom azt mondta, hogy ebből elég! Péntekig kaptam időt, hogy találjak neki otthont, vagy vinnem kell az Illatosra.
Ha nem viszem el, akkor a párom viszi elaltattatni.
Ha egyiket, vagy másikat nem teszem meg, vagy nem engedem hogy megtegye, akkor elhagy. Azt mondta, vagy a kutya, vagy ő.
NEM AKAROM AZ ILLATOSRA VINNI, NEM AKAROM MEGÖLETNI, NEM AKAROM HOGY EMIATT ELHAGYJON A PÁROM!
Mit csináljak?! SEGÍTSEN VALAKI! MINDEN MENHELY TELE VAN.
A foxterrier fajta mentéssel fölvettem a kapcsolatot, ott is telt ház van.
Nem mellesleg segítséget kérni jöttem erre az oldalra, nem azért, hogy a páromat szapuljátok!
Nem ismeritek, ne ítélkezzetek! Nem tudom, ti hogy lennétek vele. Dolgozik mint a güzü és ahelyett, hogy minden ki lenne fizetve és egy picike meg félre lenne rakva, helyette mindent ki kell fizetni egy vadidegennek az én hülyeségemért.
Aki pedig azt írta, hogy hagyjam el, annak is gratulálok! ha nem jön közbe ünnep nap, amit nekem nem fizetnek ki. Akkor netto 80-90 e-et keresek. Hova menjek 3 kutyával? Albérletekben egyet sem nagyon néznek jó szemmel, nemhogy kettőt. Vagy talán befogadsz te? Kétlem. Különben azt írtad volna, hogy "hagyd ott, gyere, lakj nálam 3 kutyával".
Tedd fel több különféle kutyás oldalakra, - ahol kutyákat árulnak eladásra - hogy ingyen elvihető! Minél több ilyen oldalra, fényképpel, frappáns szöveggel!
Sok sikert!
Zárójelben azért megjegyezném, jó ha tudja a "kedves" párod, az altatás sincsen ingyen!
Ja, hogy te letojsz igazából mindent, amíg a párod viszi haza neked a pénzt? Te simán el fogod vinni a kutyádat megöletni, mert a szent pénzt adó párod ezt óhajtja...
Már bánom, hogy betűt pazaroltam a kérdésedre egyáltalán. Ja, MINDHÁROM kutyát nagyon sajnálom, nálad úgy látszik, csak addig élhet egy kutya, amíg a pénzcsap (a párod) nem kíván mást... Sajnálom, hogy nincs lehetőség megtiltani, hogy a hozzád hasonló emberek állatot tarthassanak.
NA. mindenki nyugodjon le a p.icsába :D
nem értem a hisztidet. vidd be az illatosra. halál cuki a kutya, szerintem gazdára talál. csak legvégső esetben altatnak. őt nem fogják elaltatni. normális állatorvos sem altat el egy egészséges fiatal kutyát. senkinek sem kötelessége megtartani egy x-edik kutyát, egyesek kissé elvetik a sulykot. szerintem tényleg nem ártasz neki azzal, ha beviszed, mert látszólag nálatok nincs jó helyen.
Én úgy gondolom, hogy a párkapcsolatban együtt vannak jóban rosszba. A párod igazán melletted állhatna, segíthetne gazdát találni, te meg addig próbáld úgy sétáltatni hogy pl tegyél rá szájkosarat is. Lehet egészen pici kosarakat is kapni.
Szerintem ( bár nem ismerem a párod ) ne hagyd hogy ennyire uralkodjon rajtad. Ha ennyire könnyen elhagyna egy kutya miatt akkor ott valami nem stimmel.
Ezt nem bántásbol mondtam.
Most már mindig szájkosárral sétáltatom, míg ki nem érek velük a mezőre.
A párom is segített eleinte gazdit keresni, de mondom, nem kellett senkinek.(ahogy nektek sem) A biztosítékot pedig az verte ki nála, hogy a kifizetett 150 e Ft mellé, most hozott még egy +50 e-es számlát a bolonyéze gazdája és még nincs vége. Meg hogy állandóan azt hallgatja, hogy mit képzelünk magunkról?! Befogadni egy ilyen vad állatot?! Holott láthattátok ti is a képeken, hogy nem az.
Följelentéssel fenyegetnek. A párom úgy véli, hogy ha följelentenek, jobb ha már akkor nem lesz itt a kutya.
És nem fogok egy több mint 6 éves párkapcsolatot lehúzni a wc-n! Nagyon sok mindent megtett ő már értem és soha nem kért tőlem semmit.
Egy sport táskányi cuccal költöztünk össze anno, és sok munkával értük el azt amink van.
Érthető ha lassan már majdnem agyvérzést kap, amikor 200e-nél járunk és még nincs vége. Mert fel is fognak jelenteni.
15 ös vagyok. Ha más megoldás nincs, akkor vigyétek el az illatosra. Igen tudom hogy gyepi és altatnak, de ott is csak akkor ha nagyon muszáj.
Viszont ne azt mondjátok hogy leadjátok, hanem pl találtátok a X kerben. Akkor két hétig semmi képpen nem altatják. Hátha közben megtetszik valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!