Miért ugat meg majdnem minden kutyát a kutyám?
Amikor viszem sétálni a kutyámat, és elmegyünk egy utcában (és minden kutya ugat) akkor nem is foglalkozik velük, csak felhúzza a szőrét (a hátán), és próbál a többi kutya fele menni. De ha egy olyan utcában megyünk el, ahol csak 1 kutya van, akkor rögtön elkezd rá ugatni. Mint pl. amerre szoktunk menni sétálni van egy tacsi arra, és ha elmegyünk a ház előtt a tacsi ugat, a kutyám meg vissza ugat és felhúzza a szőrét. Vagy ha pórázon sétáltatnak egy kutyát és elmegyünk mellettük akkor a kutyám rögtön elkezd ugatni, és felhúzza a szőrét.De legtöbbször ha találkozunk séta közben egy kutyával, akkor a másik kutya nem ugatja meg az én kutyámat (valamikor a másik kutya is ugat) , de az én kutyám mindig ugat és felhúzza a szőrét. És ha séta közben találkozunk egy kutyával, akkor megpróbál a másik kutya felé menni, viszont nem is ugat és nem is húzza fel a szőrét. És ha annak a kutyának a gazdája is megengedi hogy egy kicsit barátkozzanak, akkor a kutyám szaglássza a másik kutyát, majd hirtelen elkezd ugatni, de ilyenkor nem húzza fel a szőrét. (lehet ezek csak a barátság jelei) És ha elmegyünk egy kerítés mellett, akkor valamikor elkezdi szaglászni a másik kutyát (amennyire bírja), és nem is ugatja meg, hanem barátkoznak.
Ilyen zűrösen letudtam írni.Nem értem valamikor miért ugat a kutyám egy másik kutyára, ha az a kutya nem ugat rá, illetve miért húzza fel mindig a szőrét? (néha itthon játék közben is felszokta, mint amikor fogócskázunk a kerbten) :D
A túlerővel szemben nem áll neki feljebb, ez világos. :) Mármint ha egy egész utcányi kutya kórusban szidja, csak igyekszik méltósággal kikerülni a helyzetből. Egy-egy kutyával már leáll arénázni, bár a leírásodból úgy érzem, hogy nem agresszív, csak játszani szeretne, és a másik kutya közeledése dönti el nála, hogy mennyire mutatja ki a dominanciáját (szőrborzolás). Ez múlhat az idegen kutya és gazda fellépésén, de személyes szimpátián is.
Jó lenne, ha tudnád vinni kutyatársaságba, ahol a fölös szociális energiáit levezethetné.
Hát, igen.Nem tudom hogy mit csinálna amúgy ha oda engedném az egy utcányi ugató kutya egyikéhez, de ma majd megnézem hogy mit csinál.Lehet elkezd ugatni, nem tudom. :)
Sajnos nincs kutyás társaság.A suliban (sulis vagyok) több osztálytársamnak is van kutyája (kb. az összesnek), de amikor meglátják a kutyámat rögtön mondják hogy vigyem innen ezt a szörnyeteget (nem így mondják de hasonlóan). :) Na igen, és ők félnek hogy bántsa a kutyám a kutyájukat (mert az ő kutyájuk 30-35 cm-sek), amikor szerintem tök jól ellenének... Egyik osztálytársamnak van csak egy nagy kutyája, de az meg lehet hogy bántaná az én kutyámat.
Amúgy a kutyám még a nála sokkal nagyobb kutyákat is megugatja, mint pl. mindig megugat egy bernáthegyit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!