Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a nem...

Mi a véleményetek a nem törzskönyves kutyákról?

Figyelt kérdés
Mindenki törzskönyves kutyára akar rábeszélni 100-150 ezer forintért. Nagyobb eséllyel lesznek betegek a nem törzskönyvesek? Nektek milyen kutyátok van?

2014. ápr. 29. 17:27
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
2014. ápr. 29. 19:46
 22/39 A kérdező kommentje:
szívesen fogadom még a hozzászólásokat, mert most egyelőre csak ezek elolvasásából alkottam egy véleményt, de mondjátok ha rosszul látom a dolgokat.
2014. ápr. 29. 19:47
 23/39 anonim ***** válasza:
szerintem whipet fajtájú kutyust nem veszel 150-ért tk-val :) Nekem is tetszenek és úgy tudom a tk-es áruk 300 ezer ft-től kezdődik. Hírdetéseknél se népszerű nagyon.
2014. ápr. 29. 19:55
 24/39 anonim ***** válasza:
Miért nem hozol a menhelyről?
2014. ápr. 29. 20:00
 25/39 anonim ***** válasza:
Aszalt előrébb vagy ha nem akarsz megfizetni egy kutyát.
2014. ápr. 29. 20:03
 26/39 A kérdező kommentje:
kölyök kutyát szeretnék, de az alig van a környező menhelyeken. és nem is lehet megmondani hogy mekkora lesz. és lakásban lenne tartva, így tényleg fontos lenne, hogy kicsi vagy közép termetű legyen. nyilván lenne sokat sétáltatva, futtatva, de nem esne jól, ha 30-40 kilósra nőne.
2014. ápr. 29. 20:04
 27/39 anonim ***** válasza:
91%

Épp azért nem lesz örökletes betegsége a törzskönyves kutyának, mert a szülei szűrve vannak a betegségekre, ergő nem örökíthetik, ha nem is hordozók.

DE HA esetleg, mégis, akkor is garancia van a kiskutyára, hogy a tenyésztő állja a kezelés költségeit, vagy legalábbis beleszáll. Na ez nem mondható el a szaporítokról.. :)

Tehát egyáltalán nem vagy ugyanott, mintha 20 vagy 150 ezres kutyát vennél.

2014. ápr. 29. 20:05
 28/39 anonim ***** válasza:
89%

"azt is hallottam, hogy borzalmasan könnyen lehet hamisítani a törzskönyvet és ezt ki is használják a tenyésztők."

Próbálj elvonatkoztatni a törzskönyvtől! A kutyavásárlás egy nagyon komoly dolog, amire fel kell készülni és körültekintően kell választani tenyésztőt! Ha ez megvan, megtaláltad a megfelelő, megbízható tenyésztőt, akkor a törzskönyvvel mindössze annyi dolgod lesz, hogy beteszed a fiókba. Nem ez a lényeg. Egyszerűen nem tudod kikerülni, kapod ha akarod, ha nem.

De most a "hamisításról": Mostmár (néhány hónapja) a törzskönyv (valójában származási lap) egy szigorú számadású közokirat. A hamisítása bűncselekmény, amit akár börtönbüntetéssel is lehet súlytani. És itt visszatérhetünk az előző bekezdésre, táhát miután alaposan utánajártál a témának és kiválasztottál egy jó tenyésztőt, elég kicsi rá az esély, hogy pont egy bűnöző legyen az illető. Nehogy az legyen a végső konklúziód, hogy inkább veszel egy bizonytalan helyről, szaporítótól származó kutyát törzskönyv nélkül csak azért, mert hallottál olyanról, hogy "hamis törzskönyv", és ezt elkerülendő ami nincs, az ugye hamis se lehet. :)

2014. ápr. 29. 20:25
 29/39 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy mostantól alomellenőrzések is várhatóak.
2014. ápr. 29. 20:36
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tény, hogy volt már olyan eset a világtörténelemben, hogy valaki törzskönyvet hamisított. De ez azért annyira nem gyakori eset, mint ahogy azt te gondolod, meg nem is olyan egyszerű művelet. Másrészt ezért kell a választott tenyésztőnek minél több forrásból utánaérdeklődni, már jóval a kölyök megvétele előtt kapcsolatba lépni vele és minél többet kérdezni. Biztos van a választott fajtádnak fóruma vagy facebook csoportja, érdemes ellátogatni oda. Érdekes dolgok derülnek ki ott.
2014. ápr. 30. 06:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!