Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fél éves kutyus - gyakran...

Fél éves kutyus - gyakran leviszik, de amikor felérnek vele akkor pisil, kakil. Hogy lehetne megfordítani a műveletet?

Figyelt kérdés

Lányomék kutyusa (menhelyes) fél éves, tényleg próbálják reggel is munka előtt levinni (3. emeletről), sokat is időznek vele a szabadban.

Mégsem látják, hogy elvégzi a dolgát.

Viszont mikor felérnek vele a lakásba, akkor pisil, kakil.

Egyértelmű, fordítva van bekötve :))

Javasoltam, hogy csak rövid időre vigyék le (kb. 5-10 percre), mert így azt hiheti, hogy a kinti séta csak szórakozás, játék.

De nem vagyok benne biztos, hogy elég lenne ez a tipp.

Szivesen olvasnék javaslatokat.

2014. ápr. 28. 14:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy túl sok ész kellene a kérdés értelmezéséhez.

A legtetején van !!!

De leírom mégegyszer: gyakran leviszik !! És amikor felérnek a lakásba, akkor végzi a szokott helyre a dolgát.

Megint leírom ebben kértem tanácsot, tippet !

Megint leírom: 54 éves vagyok, gyakorlott kutyatartó !!!

Lehet, hogy rosszul írtam: a fent nevezett kutyus volt nálam 5 napig vendégségben, és nálunk a kertes házban 3 naptól már nem volt vele gond !!!

Akkor most tisztelettel kérem a hozzászólókat, hogy nem kutyanevelésben és kutyatartásban okítsanak ki. Val. szinű, hogy a kutyám igen egészséges körülmények közt él kutyaként.

Na, azt hiszem fölösleges sokadszor leírnom a kérdésem :(

2014. ápr. 29. 12:00
 12/20 anonim ***** válasza:

2. vagyok..

Azt nem értem miért túlzás az,hogy többet van foglalkozva a kutyával kölyök korában? Nekünk az vált be,hogy sokat vagyunk lent vele. És akkor még gimibe jártam és nyáron volt kölyök a kutyánk így otthon voltam tesómmal és így egész nap a kölyökkel foglalkoztunk, sűrűn levittük. Nyilván másabb ha az ember dolgozik,de könyörgöm csak van 1 db ember akit meglehetne kérni,hogy segítsen!

Nekünk ez vált be, elején 4x vittük le és jól el is csesztük vele,mert ahogy felértünk bepiszkított.Így sokkal később tanulta meg a szobatisztaságot.

Amikor fogtuk magunkat és lent voltunk 2-3 óránként 1 hét alatt megtanulta mi a helyzet!!! utána voltak balesetek időnként,de ez még kölyök korban elfogadható.

De nagyjából szobatiszta lett kb 9 hónapos koráig 4-5 sétát megtartottuk utána csökkent 3-ra.

Ezt el kell fogadni,van olyan kutya amelyik gyorsabban megérti,de alapjában véve amíg kölyök a kutya meg kell vhogy oldani többszöri sétát,másként sosem tanulja meg!!

Nálunk 9 hónapos koráig mindenki a családból besegített a kutyasétába. Amikor már suli volt,anya haza szaladt ebéd időben (szerencsére 15 percre volt a munkahelye) és levitte a kutyát aztán ebédelt és ment vissza.Suliból haza értünk húgommal vittük le.

Most már 21 éves vagyok és pár év múlva szeretnék egy új kutyust(valószínű addigra külön költözök).Ha olyan lesz a munkahelyem,plussz nem tudok senkit sem megkérni,hogy segítsen be a sétákba.Akkor felnőtt kutyát fogadok örökbe aki szobatiszta.De ha rugalmas munkaidőm lesz,esetleg be is vihetem magammal,vagy megtudok kérni vkit a levitelre akkor kölyök kutyám lesz.Egyszerűen csak mérlegelni kell,hogy az ember mikor mit tud biztosítani a kutyának.

Én nem akarom a több éves kutyás tapasztalatodat megkérdőjelezni,de fogadd el,hogy más módszerek is vannak,amik lehet sokkal hatásosabbak.

Nem egy gazdit ismerek a körömben akik megoldották munka mellett,hogy a kutya többször lent legyen! Meg egyszerűen ők is akár órákat lent voltak míg elvégezte a dolgát.

De minden kutya más, egyik gyorsabban tanul másik kevésbé vagy egyszerűen nem erősek a záróizmai,hogy tudja tartogatni.Ilyen egyszerű.

De ha csak napi 3x(?) tudják levinni(nem tudom hányszor tudják naponta) akkor életbe meg nem tanulja a kutya a szobatisztaságot,de nem értem,hogy a nagy kutyás tapasztalatoddal ezt miért nem érted meg.

Hány olyan kérdés van,hogy vkinek a kutyája már 8-12 hónapos de nem szobatiszta,aztán kiderül,hogy 3 séta van.

Kutyát meg nem kötelező tartani egy kölyöknél benne van sőt,hogy nagyon sokszor le kell vinni,sok időt kell rá szánni.Aki nem tudja megoldani ne tartson kutyát ennyi.

Volt olyan ismim aki 9 órában dolgozott plussz háztartást vezetett,senkit nem tudott megkérni,hogy segítsen neki így egy felnőtt szobatiszta kutyát vett magához.Ennyi.

A lehetőségeinket kéne felismerni és ha nem adottak egy kutyához vagy egy kölyökhöz válasszunk olyan alternatívát ami helyes.

2014. ápr. 29. 12:42
 13/20 anonim ***** válasza:

12:42-es vagyok..

Kertes házban a kutyák másképpen viselkednek,meg a másik ott van a másik kutya aki "megmutatta",hogy kint végezze el dolgát.

Gondolom kertesbe többször is kiengedted őket.Meg hát új környezet új szabályok. Otthon meg visszatért minden a régibe.Ennyi.

2014. ápr. 29. 13:01
 14/20 A kérdező kommentje:

Igen 12:42-es.

Mi is azt reméltük, hogy 4-5 nap alatt az én kutyámtól "megtanulja", ezért írtam, nálunk már nem is volt gond.

A városi lakásban (az otthonában) van gond, és tünemény kutyus, csak valahogy felcseréli a dolgokat, ebben kéne neki valahogy furfangosan segíteni. Erre vártam tippeket, nem kutyatartásra sorozatban kioktatva :(

Évekkel ezelőtt regisztráltam már itt. De eszembe nem jutott volna itt soha senkit kioktatni. Ha volt ötletem, azt írtam le. Egyébként mai világunkra sajnos jellemző a mellébeszélés, a mások kioktatása. Az én gondolataim szerint igenis túlzásba esnek a kutyatartók, és nem kezelik egészségesen a kedvencekhez való viszonyukat. Én munkahelyen dolgozom ... keményen, tuti be se tudnám hozni. A szóban forgó kutyussal szeretettel, türelemmel és odafigyeléssel foglalkozva van. Úgyhogy szeretném az olyan mondatok mellőzését is: nem kötelező kutyát tartani. Nem én támadok, mások viselkednek lekezelően.

Ezt az utolsó bekezdést bocsi nem az utolsó hozzászólónak szántam .

2014. ápr. 29. 13:09
 15/20 anonim ***** válasza:

12:42-es ismét.

Én csak azt nem értem azt miért tartod túlzásnak,hogyha vki sok időt tölt a kutyájával,főleg amíg kölyök?

Persze az,hogy agyon öltöztetik,meg napi 24be a gazdival van és hurcibálja mindenhová az nem egészséges,DE amíg kölyök fontos a felügyelet,hogy tiltani lehessen a rossz viselkedést plusz a szobatisztaságban is segít ha vkinek van ideje 2-3 óránként levinni nem csak 3x-4x.

Számomra az nonszensz,hogy vki azt mondja,hogy túlzás a kutyával sokat foglalkozni.Miért lenne az? Ha vkinek van ideje rá,téged miért zavar? Vkinek csak 3-4 órája van a kutyájára naponta vkinek több.Akinek a kutyázás a hobbija suliba jár, gyakorol vele, van ideje annyit tölt a kutyájával amennyit akar. Sokkal jobb,szorosabb a gazdi- kutya kapcsolat ha sokat van foglalkozva a kutyával,szerintem. Én sokat foglalkozok a kutyámmal (nem 6 órákat,annyi időm nincsen), tesóm pedig alig foglalkozik a kutyájával(övéről írtam szobatisztaságot) séták megvannak és ennyi ezen felül semmi. Látszik is ,hogy nem kötődik hozzá a kutya annyira(kistestű kutya amúgy).Egy erősebb kutyafajtánál nem hinném,hogy előny lenne ha nem kötődik a kutya gazdájához annyira és meg sem tudja állítani ha olyan van.

Nem azért,de kiképzők is mondják,hogy egy kutyával az első életévében nagyon aktívan részt kell venni,hogy megfelelő legyen a viselkedése és persze,hogy hamar szobatiszta legyen.

Kölyök korban szerintem egyáltalán nem szabad az időt sajnálni egy kutyára,persze később sem. De az elején semmiképpen nem.

2014. ápr. 29. 13:24
 16/20 anonim ***** válasza:

Najó, erre muszáj reagálnom hasonló stílusban, mert kicsit pimasz vagy, kedves kérdező!

"Utolsó hozzászólónak !

Sem a kutyád, sem a gyereked nem lennék !"

Fantasztikus, ennek én is nagyon örülök.

"Kétlem, hogy tőlünk egészségesebben gondoznának kutyát!"

Hmm, lehet, hogy Ti sem vagytok tökéletesek! Mik vannak...

"A kutya legyen kutya, a gyerek legyen gyerek, a felnőtt pedig felnőtt !"

Ebben egyet értünk, igazad van! Egy felelősségteljes felnőtt tisztában van vele, hogy egy növekedésben lévő állattal igenis SOKAT kell foglalkozni.

"Úgy, mint én, és úgy, mint a lányomék felelősségteljesen átgondolták, hogy kutyánk lesz .... de NEM TÚLNYALIZOTT KEDVENC !!!"

Én is átgondoltam, ez a normális, nem?! És képzeld, attól, hogy valaki sokat foglalkozik a kutyájával még nem "nyalizza túl", lehet, hogy csak nem akarja, hogy neveletlen és pimasz nagy kutya legyen belőle.

"Megvannak a védőoltásai, az enyémnek ismétlő oltásai is !!!"

Ez az alap, nem is értem, minnek kell külön felhívni rá a figyelmet.

"És továbbra is az a véleményem, hogy túlzás a mai világban 6-8 órát a kedvencünkre fordítani amúgy is szűkös időnkből."

Mi van?! Ki írt ilyet?! Szerintem te el se olvastad az első válaszokat!

"A kutyánál valami téveszme alakult ki, mert nálam 3 nap alatt kint végezte el a dolgát. Valami rossz berögzült szokás van nála, hogy amikor felérnek, akkor végzi a dolgát, erre vártam egyszerű !!!! humánus !!!! nem beteges túlzott állatvédő !!!! tanácsot !"

Beteges...? Te hülye vagy.... Mit vársz, mondjunk neked egy pikk-pakk működő varázsigét?

"Az első hozzászólónak köszönöm a tippet, az legalább okos gondolat !"

Tehát mindenki más hülye?!!! Oké, tudopd mit, egy ilyen pökhendi arrogáns embernek nem is jár más, csak hülye válaszok, úgyis okosabb vagy mindenkinél és csak kötekedsz AZOKKAL akik jószándékúan VÁLASZOLTAK NEKED NORMÁLISAN. Engem lehet oltogatni a mostani válaszom miatt, jelengetheted a moderátornak is, attól még mindenkivel bunkó voltál, akik segíteni akartak.

"Megkérem a további hozzászólókat, hogy kutyatartásból ne oktassanak ki, abban azért van nagyon is reális tapasztalatom !"

Hát nagyon úgy látszik, hogy nem.

Amúgy meg én se lennék a te kutyád, hisztérika.

2014. ápr. 29. 15:24
 17/20 A kérdező kommentje:

16/16 tegnap 15:24

Én vettem a fáradtságot és visszaolvastam a hozzászólásaim. Bocsi, ha 7-8 fölösleges kioktatás után kifejezett kérésem volt, hogy a kérdésemre várok javaslatot.

A hozzászólásaidhoz nem sok reakcióm van. Magad minősíted.

Én az ilyen tipusú embert messze elkerülöm, és itt sem vagyok hajlandó továbbolvasni Téged, pedig „fel sem húztam magam”, csak gusztustalannak tartom és elkeserítőnek.

Egyébként is ritkábban járok már ide.

Ha kérdésem van, az barkácsolással kapcsolatos leginkább.

Szintén tapasztalatból írhatom Neked, hogy a férfiak kiemelkedően normális stílusban (nem kioktatva) adnak tanácsot.

A női hozzászólók igen nagy százaléka cinikus (minden gondolatod azzal fejezed be Te is), arrogáns, kioktató, alpári, stb.

Érdekesen értelmezik sokan a női emancipációt, nem csoda, ha a férfiak nem törekednek párkapcsolatra :)

Engem csak elkeserít a világnak ez a változása. Te pld. egész este spanoltad magad? A környezetedben turbóztad a többieket? „na, jól beolvastam annak a vén pi....nak?”

Ha ilyen negatív érzések és gondolatok töltik ki folyton az életed, akkor sajnállak, és biztos vagyok benne, hogy a környezeted is előbb utóbb megelégeli a sok trágárkodást, hangoskodást és egyedül maradsz.

Aki beleolvas ebbe a vitába, nem engem fog hisztisnek tartani, hanem Téged ! Szerencsére a mi családunkban kimaradt a „hisztis” jelző és viselkedésmód.

Ki mennyit tud a kutyájával tölteni, egyéni helyzet függvénye. Nekem nagy családom és unokám is van, nem kommentálnám, hogy ez mit jelent.

A lényeg:

A feltett (zöld mezőben lévő) kérdésemre egy tippet kaptam.

A sorozatos (feltehetően női) kioktatások sorozata után kialakult ízléstelen vitának nem kívánok része lenni, személy szerint sértést, durva szavakat nem írtam.

Bocs, hogy többszörös tapasztalatom van bizonyos dolgokban ! (én nem beszélek a védőoltás jelentőségéről, hanem megéltem a tragikus következményét annak idején !)

Pár napig még fenthagyom a kérdésem, de nem kívánok reagálni, sőt szítani sem szeretném tovább ezt a csúnyán elfajult félreértelmezett helyzetet !

A többi kutyatartónak szép napokat kívánok – ki így, ki úgy neveli kedvencét, lényeg, hogy szeresse, foglalkozzon vele, figyeljen a problémára, még ha nem is kap válaszokat, mint én

A kérdést törölni fogom épp a vita miatt, legfeljebb újra kiírom, hátha valaki megérti a kérdezés lényegét :(

2014. ápr. 30. 12:36
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát nálad komoly gondok vannak...
2014. ápr. 30. 16:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Pedig a 16-osnak nagyon igaza van :)
2014. ápr. 30. 16:41
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Pedig ez igy van jól. Ha otthon szarik , hugyozik a kutya ugye milyen rossz szagolni . Mindenki szarassa tele a lakását , ne a közutat, parkokat. Gusztustalan kutya tartók !! Nem tudom mit szólnának, ha az emberek is lejárnának és az utcán meg a parkokban végeznék el. Ebből kellene az önkormányoknak bevételt, büntetést szedni. Még egyszer leírom igenis otthon kell szaratni a kutyákat és tessék azt szagolni.
2014. máj. 2. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!