C#-ban hogyan tudok egy rendezett tömböt (property alapján) megfordítani (reverse)?
egy List tömbről lenne szó. Tehát ezt :
c = c.OrderBy(x=>x.valami).ToList();
akarom reversézni.
Ha az első megoldása nem jó(szerintem de :D) akkor írhatsz rá algoritmust te is:
Osztály[] Fordított = new Osztály[c.Length]; // Lista is jó természetesen, akkor meg csak Add-olod.
for(int i = 0; i < c.Length / 2; i++)
{
Fordított[i] = c[c.Lenght - i];
}
Sikeresen elrontottam, a for ciklus így kell kinézzen:
for(int i = 0; i < c.Length; i++)
c = c.OrderBy(x=>x.valami).ToList().Reverse();
nem működik xd
Szia!
Próbálozz ezzel: Array.Sort(A); Array.Reverse(A); Amúgy meg érdekesen magyarosítod a szakkifejezéseket :) Ezen a reversézésen kacagnom kellett.
azzal próbálkoztam, de nekem egy osztályomban lévő egyik elemét(vagy tulajdonságát) kéne rendeznem. Meg lehet úgy is csinálni h berakom egy sima tömbe, és úgy rendezem, de akkor nem tudnék a többi tulajdonságára hivatkozni, pedig nekem rendezetten ki kéne írnom azokat is mellette. Ezért nem jó a sima Sortot Reverzés dolog. Igen amúgy fogalmakkal hadi lábon állok mivel magamtól tanulok programozni itthon :)
tehát csinálok példényokat
szék valami = new szék(hinteszék,4)
szék valami = new szék(simaszék,2)
szék valami = new szék(másfajta,3)
rendezem a melletük lévő számokat, és utána meg kéne cserélnem mert amúgy rossz sorrendbe írja ki ha simán rendezem, és ki kéne írnom utána a szék neveit is rendezetten mellette mondjuk. Sima tömbbökkel hosszú lenne megcsinálni, ezért is találták ki az OOP-t egyrészt.
Szia!
Ha objektumtömböt rendezel, attól még el fogod tudni érni az egyes tagok tulajdonságait. Így viszont nem egészen értem a problémád. Amúgy itt egy megoldás: var sorted=array.OrderBy(item => item.property);
De ha már itt tartunk, előbb lehet, ezeket kéne inkább megtanulnod és nem lambda-kifejezéseket írni. És a fogalmakat inkább használd magyarul de ne az angol megfelelőt próbáld a magyar nyelvtan szerint ragozni, kérlek.
var sorted=array.OrderBy(item => item.property);
ezzel csak simán rendezem nem? nekem fordítani kéne csökkenő <-> növekvő Vagy növekvő <-> csökkenő
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ennyire egyszerűen nem tudom volna fogalmazni mint ahogy fogalmaztam, mégse értettétek mit akarok :D
OrderByDescending lett volna a helyes megoldás ... -.-" erre lettem volna kíváncsi, most már mind1, megkérdeztem ismerősömet, és elárulta a nagy titkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!