Hány éves korig lehet beszoktatni egy kutyust ketrecbe vagy lakásba?
Nincs korhoz kötve.
Lakásba különösebb szoktatást nem igényel annyi,hogy többször le kell vinni mivel eddig a kertben bármikor elvégezhette a dolgát.
Szobakennelbe pedig szépen fokozatosan kell,hogy szívesen feküdjön be.
Én elhoztam sintértelepről egy kóborként befogott kutyát... Hát nem akarok hazudni, 1 hét alatt szobatiszta lett. :)
De kaki is csak az első nap csúszott be, a pisit 1-2 alkalommal reggel nem bírta visszatartani, meg mikor visszaraktuk a szőnyegeket több nap múlva(feltekertük óvatosságból :D ), akkor az egyiket telibe locsolta, de szerintem csak jelölni akart :D
És ez a kutyus volt olyan jófej, hogy egyik nap hajnali 5-kor felvert az álmomból, hogy neki ki kell menni. Szépen megvárta, amíg zombi állapotban beöltöztem (ez még télen volt), lementünk és durr. Mint kiderült, ment a hasa, de volt olyan rendes, hogy jelzett :)))))
Úgyhogy ne aggódj, menni fog! Gyakran kell levinni első pár napban, ha lent elvégzi a dolgát, dicsérni, jutalmazni és ráérez a dologra :)Ha meg lakásban véletlenül bepiszkít, szó nélkül (!) feltakarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!