Polyradiculoneuritis, jó ötlet vagy tanács?
Én ezt az írást találtam róla: [link]
Az én kutyám is gerincvelői eredetű (sorvadás) bénulásban szenved, sajnos neki nincs módja gyógyulni, ami ebben a betegségben viszont lehetséges. Tehát: kitartás, ápolás, bármilyen nehéz is, megfelelő kezeléssel nálatok van remény a gyógyulásra. Fizikoterápiára Rostás Lucát ajánlom, nála lehet hidroterápiázni is és masszíroz is. Gyógyulást a kutyusnak!
Sajnos konkrét gyógymód nincs rá, viszont hetek-hónapok alatt rendbe szoktak jönni a betegek, ha nincs komplikáció.
Feltétlenül segíteni kell a gyógyulásban. Nem tudom, milyen súlyos az állapota, de segíteni kell enni, esetleg vizeletet üríteni, puha fekhelyet kell biztosítani, naponta legalább 6-8x megfordítani a fekhelyén, a lábait lehet masszírozni, mozgatni.
Ha van rá lehetőség, akkor fel lehetne keresni fizioterapeuta állatorvost, illetve a hydroterápia is nagyon hatásos lehet a későbbiekben.
Köszönöm a válaszokat!
Fizioterapeuta jár már hozzá, heti kétszer, a többi napon pedig én masszírozom. Az a szerencse, hogy itthonról dolgozom és van időm erre.
A masszázst és a kimozgatásokat nagyon élvezi, csak amint magára hagyjuk, sír, vonyít... és ezt eddig sosem csinálta.
De sajna nem tudunk 0-24ben vele lenni, de megpróbáljuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!