Terápiás kutya ingyen szállítható a BKV-n?
Szerintem elég lényeges ez az egy pontos kikötés, mert mind a kutya, mind a gazda életét nagyban befolyásolja. Én is bírnám, ha a terápiás kutyámmal bárhová bemehetnék, ahová kutya nélkül is bemehetek, de ez sajnos nincs így.
A terápiás kutya kivételével az összes segítő kutya "alkalmazható" tömegközlekedési eszközön és alkalmazás közben nem kell rá szájkosár. Mivel a terápiás kutya nem alkalmazható tömegközlekedési eszközön, ezért szvsz logikus, hogy kell rá. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy egy vizsgázott kutyánál ez felesleges.
Egy parkba bármilyen kutya bemehet és nem kötelező rá a szájkosár, szóval ez nem jó példa. A plázás alkalmazás érdekes, mert elvileg az intézmény alapító orikratában szerepelnie kellene a terápiás kutyák alkalmazásának is, de gondolom az ottani foglalkozás inkább bemutató jellegű volt.
A jegyről pedig a BKV egyértelműen leírja:
"A rendőrségi szolgálati kutya és a megkülönböztető jelzéssel megjelölt segítő kutya (mozgáskorlátozottakat segítő, hangot jelző, rohamjelző, személyi segítő és vakvezető kutya) utaztatása díjtalan."
Ebből következik, hogy a terápiás kutyáé nem díjtalan.
Egyébként tényleg siralmas a helyzet, nálunk pl. egy vakot zavartak ki egy pizzériából a vakvezető kutyájával együtt...
"Egyébként tényleg siralmas a helyzet, nálunk pl. egy vakot zavartak ki egy pizzériából a vakvezető kutyájával együtt..."
És ha ebben az esetben jegyzőkönyvet vetetett volna fel az ember, akkor fizethetett volna a pizzéria. Nem szabad ráhagyni az ilyesmit, mert csak akkor lesz változás, ha az emberek kiállnak a jogaikért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!