Melyik kutyát érdemes megvenni, kan vagy nőstény (pl. csivava)?
Ruhát télen valóban kell rá adni, meg akkor, ha hidegebb van. Nyáron csak az ad rá, aki tárgynak, dísznek tekinti.
Az Advantix cseppet tudom ajánlani bolha és kullancs ellen.
Hámot és nyakörvet is vegyél, majd elválik, melyik kényelmesebb neki.
Az, hogy milyen nemű legyen, neked kell eldönteni.
Kan vagy nőstény - Egyértelmű ha akarsz kiskutyákat majd egyszer a saját kutyadtól akkor nőstény, ha nem akkor kan viszont mindig a kanos (a csivava is :)
Ham vs. nyakörv - Nyakörv
Bolha nyakörv vs. cseppek - Cseppek mert hatékonyabb
Ruha nem kell neki csak az emberek hiszik azt hogy kell nyugodtan kibirják a hideget, de azért minusz fokban nem kell kivinni.
Neme: mindegy. Ha nem akarod ivartalanítani, de hófehér a kanapéd, akkor bizony a kislány összevérezheti, de ha ez nem zavar akkor szuka. Ha nem zavar,hogy a kan kutya teljesen bezsong tavasszal és minden szukát meg akar hágni, akkor a kan is jó lesz neked :D Ha meg ivartalanítod, akkor meg aztán tényleg tökmindegy.
Hám vs. nyakörv: sétára tanításhoz sokkal jobb a nyakörv, nem kell birkózni a kutyával ha pl. nagyon húz. A hám viszont kényelmesebb a kutyának és biztonságosabb is pl. utazásnál. Nekem rendetlen a kutyám mert most tanul mindent, ha sétálni megyünk nyakörvet kap, ha villamossal kell mennünk valahova akkor hám. Függ a kutya méretétől is. Egy yorkin vagy csivaván biztonságosabb a hám (nyakörvet ha kicsit erősebben megrántod, megsérülhet), de egy pitbullt vagy labradort elég nehéz lebirkózni, ha pl. te mész előre de ő meg a másik irányba húz mert valami érdekeset látott...
Bolha nyakörv vs. cseppek: Én bolhanyakörvet eddig nem vettem neki, csak cseppet és nem is ment bele bolha/kullancs, pedig túrázunk is sokat.
Kutyaruha: Csak akkor kell, ha pl. télen a 25 fokos szobából kimentek a 0 fokba, vagy ha rövid/ritka szőrű a kutyád. Egy csivava fázni fog az 5 fokban, de egy malamut nyilván nem. Én a kutyámra olyan 5-6 fokig adtam kabátot ill. akkor ha zuhogó esőben kellett lemennünk, egyébként FÖLÖSLEGES, FŐLEG NYÁRON és csak bohócot csinál a kutyából.
kan vagy szuka-szerintem mindegy mivel úgyis ivartalanítod, gondolom felelőségteljes gazdi leszel tudatlanul majd úgyse szaporítod!
nyakörv-mivel könnyebb vele engedelmességre tanítani a kutyát, főleg ha kezdő kutyatartó vagy
cseppek-nálunk ez jött be, de izlések és pofonok :)
kutyaruha-hát most lehet kapok majd támadásokat de én igenis öltöztetem nyáron a kutyámat. Sajnálom nekem nincs több millás légkondis kocsim, és az ablakot nem húzom le nehogy huzatot kapjon, inkább adok rá egy nedves pólót ez olcsóbb mint a légkondis kocsi :) és nyáron jön velem mindenhova
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!