Melyik kutya lenne ideális első kutyának?
Nehéz eset, mert panelba laksz.
Mindenképpen kistestű kutyát szeretnél?
Ha nem, akkor a labradort tudnám ajánlani, csak nagyon kell neki a mozgás.
Egyébként a Tacskót.
A Tacskó ideális, barátságos jó első kutyának is.
Olvass utána.
Ajénlanám még a boxert, habár ő is mozgékony. Ha van sok időd akkor a boxert vagy a labradort tudnám ajánlani.
Ha mindenképpen a kistestűekhez ragaszkodsz, akkor a tacskót! :)
Jó kutyázást!
Érdekes dolog ez az "első " kutyáról, sokan úgy emlegeti ezt, mint ha bármelyik kutyával nem kéne tudni bánni, bármelyik is nélkülözhetné a következetes nevelést, napirend betartását, korlátok, szabályok felállítását, lefárasztást fizikailag és szellemileg, a mentális egyensúly fenntartását, fajtajelleg igényeinek kielégítése, hogy az olyan evidenciákról ne is beszéljek, mint a szocializáció, az illendő viselkedés megtanítása különböző helyzetekben, egészségügyi vizsgálatok, minőségi étrend...
Ezzel együtt szerintem a West highland , Yorkshire teljesen jók első kutyának.
Akik a terrier vérmérséklettel riogatnak, arra azt tudom mondani, ha valaki lelkiismeretesen felkészül egy kutyából, annak nem lesz velük baja.
Inkább nem is úgy mondanám, hogy egy adott fajtából, csak általánosan a következetes kutyanevelésből fel kell készülni, és akkor ezek a kis testű terrierek minden további nélkül tarthatóak.
De ha tartasz a terrierektől, akkor pl Cavalier King Charles Spániel.
Megjegyzem szintén van köztük meglehetősen makacs, és rögeszmés nyomkövető, de ahogy írtam, a kutyatartás erről (is) szól.
Mindegyiknek ki kell elégíteni a fajtára jellemző igényit, cserébe várhatod el tőlük a megkívánt viselkedést.
Ez mindegyikre igaz. Az első kutyára is, meg a 100-adikra is.
Tacskó legjobb első kutyának. Nagyon barátságos, szófogadó. Panelben is lehet tartani mert kicsi. Mindenképpen a tacskót ajánlanám, életem során csak tacskó kutyáim voltak, nagyon megvagyok velük elégedve.
Jó kutyázást!:)
Mondjuk mesélj magadról. Hányszor vinnéd le egy nap? Mennyire szellemi fárasztást tudsz biztosítani.
A westie remek első kutyának!! Nekem is az volt az első imádom
Ha kisméretű kutyust akarsz akkor tacskó, ha közepes/nagy méretű kutyát akkor a labradort.
Nekem labi volt az első kutyám, és nem lehet róluk semmi rosszat mondani! :)
Azért a tacskó sem könnyű eset. Jellemükből adódóan a legjobb lakásba való kistestű első kutyák szerintem:
törpeuszkár, bichon havanese, csivava, mopsz, kínai meztelen kutya.
Ezek a legkönnyebben kezelhető fajták szerintem. De ha nagyobb kihívást szeretnél, akkor a westie jó választás.
A beagle viszont nagyon durva, azt tényleg nem ajánlom.
Miért nem jó a westie első kutyának? Nekem is westie az első kutyám, és tökéletes, imádnivaló, csak ajánlani tudom. A tenyésztőnek mondd meg, hogy első lesz, szóval ne a legdominánsabb kicsit adja neked.
Meg persze attól is függ, te mit tudsz nyújtani a kutyádnak. Ha le tudod vinni naponta több órára sétálni, mondjuk háromszor két-három órára, akkor egy mozgékonyabb kutyát is beszerezhetsz. De azt se felejtsd el, hogy egy kutya 10-15 évet él, ezt is vedd számításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!