Csehszlovák Farkaskutyák?
Ha még aktuális a kérdés azért hozzászólnék kicsit, bár nem vagyok kutya szakértő, csak szeretnék az lenni, a farkasokat viszont imádom.
A Csehszlovák farkaskutya a jelenleg elismert kutyafajok közül az egyik legmacerásabb faj.
Rendkívül intelligens, elképesztően energikus, és jellemben nagyon-nagyon közel áll a vadon élő farkashoz. Értsd: nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon.
Kicsit olyasmi, mint egy farkas-hibrid, csak ő szaporodóképes. ;) (Ellentétben a hibrid-fajokkal, lásd öszvér.)
Egyedül nem tartanám, falkában érzi jól magát úgy, mint a farkas, Husky és hasonló farkas jellegű kutyák.
Lemozgatni nehéz lesz, mert garantáltan többet bír, mint a gazdája.
Tanítani csak akkor, ha már van tapasztalat BŐVEN kutya-kiképzés/tanítás terén. (Értsd 10-15+ év.)
Emellett nagyon kevés tenyésztő van, kevés a kennel egész Európában, így az ára abszolút attól függ, milyen kedve van a tulajdonosnak. Láttam már kölyköt (E almos) 160.000 Forintért is, de láttam F almost 200.000 fölött is.
Azon túl, hogy a kutya olyan, mint egy gyerek, rengeteg törődést igényel, ez ráadásul még farkas is.
Rengeteget kell a természetbe vinni, és rengeteget kell a jellemével foglalkozni, hogy odafigyeljen rád (amikor ő is akarja).
Mindent összevetve:
Nem ajánlom. Nem azért, mert nem szép, hanem mert ma Magyarországon két kézen meg lehet számolni azokat az embereket, akiknél jó helyen lenne szakértelem és tudás/tapasztalat ügyében.
Szép napot!
Mac
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!