Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csehszlovák Farkaskutyák?

Csehszlovák Farkaskutyák?

Figyelt kérdés
Balagásomkor a balagtatómat meg szeretném lepni egy csehszlovák farkaskutyával. Ő is farkasbolond, de egy farkast nem vehetek neki.Kérlek mondjatok tippeket, honnan tudnák venni neki egyet?

2014. ápr. 19. 00:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! Még annyit, hogy az udvar mérete lényegtelen. Hiába hatalmas az udvar, ha nincs lemozgatva rendesen és nincs foglalkozva vele. Ugyanúgy lehet kisebb udvaron is tartani, ha sokat foglalkoznak vele. (ezt egy "farkas" gazdi mondta).
2014. ápr. 19. 14:21
 12/12 MacTavish válasza:
100%

Ha még aktuális a kérdés azért hozzászólnék kicsit, bár nem vagyok kutya szakértő, csak szeretnék az lenni, a farkasokat viszont imádom.

A Csehszlovák farkaskutya a jelenleg elismert kutyafajok közül az egyik legmacerásabb faj.

Rendkívül intelligens, elképesztően energikus, és jellemben nagyon-nagyon közel áll a vadon élő farkashoz. Értsd: nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon.

Kicsit olyasmi, mint egy farkas-hibrid, csak ő szaporodóképes. ;) (Ellentétben a hibrid-fajokkal, lásd öszvér.)

Egyedül nem tartanám, falkában érzi jól magát úgy, mint a farkas, Husky és hasonló farkas jellegű kutyák.

Lemozgatni nehéz lesz, mert garantáltan többet bír, mint a gazdája.

Tanítani csak akkor, ha már van tapasztalat BŐVEN kutya-kiképzés/tanítás terén. (Értsd 10-15+ év.)

Emellett nagyon kevés tenyésztő van, kevés a kennel egész Európában, így az ára abszolút attól függ, milyen kedve van a tulajdonosnak. Láttam már kölyköt (E almos) 160.000 Forintért is, de láttam F almost 200.000 fölött is.

Azon túl, hogy a kutya olyan, mint egy gyerek, rengeteg törődést igényel, ez ráadásul még farkas is.

Rengeteget kell a természetbe vinni, és rengeteget kell a jellemével foglalkozni, hogy odafigyeljen rád (amikor ő is akarja).

Mindent összevetve:

Nem ajánlom. Nem azért, mert nem szép, hanem mert ma Magyarországon két kézen meg lehet számolni azokat az embereket, akiknél jó helyen lenne szakértelem és tudás/tapasztalat ügyében.

Szép napot!

Mac

2015. ápr. 27. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!