Milyen konzervet adjak a yorkimnak?
Sziasztok! 9 hónapos gyönyörű yorki fiúm van, nem extra pici, nem is óriás. Az etetéssel van a gondom. Nekem ezelőtt csak nagy kutyáim voltak/vannak..Spániel, am.staff, csaucsau, stb. Náluk egyáltalán nem volt gond az etetéssel, de itt van nekem ez az apróság, aki egyrészt hihetetlen válogatós, másrészt érzékeny.
Vázolom a dolgot. Száraztápok:
Amikor megvettük, kezdtük a Royal Canin Yorki kölyök táppal, amit utált.
Folytattuk a Hills Puppy Mini táppal, ez se jött be...
Most a Royal Canin Mini Sensible-t eszi, ez úgy ahogy elmegy neki, DE csak is konzervvel keverve természetesen.
Itt jönnek a gondok. Pedigree tápot eleve nem adhatok neki, mert epét hányik utána. Hills Puppy Chickent szereti, nincs is baja tőle, de szerintem túl unalmas egy idő után, elég száraz is. Most kipróbáltuk a Real Nature tápot, egyelőre nincs tőle baja... DE ha ez sem jön be, mire váltsunk? Milyen prémium konzervek vannak még?
A normális hangvételű válaszokat előre is köszönöm!
Az első vagyok megint!
Nem kell magadat felhúzni !, sok kutya örülne, ha ilyen gazdája lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akár korcs, akár nem!
Hidd el,kedves Kérdező,szaporító az is,aki ostobaságból elleti a kutyáját,akár jó körülmények között is.
Az ostobaság tipikus példája az "egyszer hadd legyenek kiskutyái".
Az én 2 és fél éves yorki kutyám is Acana-t kap, igaz, csak száraztápot. De mi is nagyon sok mindent kipróbáltunk, és ez minden szempontból bevált. A Royal Canin túlságosan megnyújtja őket, ezenkívül úgy kakilt tőle, mint egy nyúl. Kicsi bogyókat, és nagyon gyakran.
Acana-tól naponta 2X, ahogy azt kell:)
Többnyire nem ostobaságból etetjük az állatainkat (mint ahogyan valahol fentebb elhangzott), legalábbis igyekszünk az ízlésüknek megfelelő táplálékot adni. Mint ember én is válogatok, nem eszem meg mindent. 6 éves és 3 hónapos normál méretű yorkim van. Nálunk száraz tápnak a Royal Canin jött be, de csak is akkor eszi, ha az unokám adja, vagyha végképp nincs más (ilyen nem sűrűn van). Ja, és ha vendégek jönnek :-) Ennek a miértjét még nem sikerült megfejteni. Konzervnek a Wom Feinsten - Animondát eszi már kölyök kora óta. Legjobban a főtt csirkehúst kedveli sárgarépával, fehérrépával és/vagy rizzsel, - ezt minden nap szívesen megenné. Egyébként is kedveli a nyers, friss zöldségeket, úgy mint paprika, paradicsom,uborka. Reggelire időnként szereti a kefirt. Fűszeres ételeket nem fogad el, kívéve egy kedvencet, a vadasmarhát zsemlegombóccal. A nehezebb húsokat, mint pl. marha vagy sertés, nem kedveli.
Szerintem érzik, hogy mi jó a gyomruknak, vagy mi nem és ha erre mi is figyelünk, akkor nincs semmi baj az étvágyukkal.
köszönöm a válaszokat. Miért "nyúlna" meg a Royal Canintól? Az hogy mekkorára nő, nem a genetikától függ?:)
Én sem nőttem magasabbra, pedig majdnem ugyanúgy táplálkoztam, mint a 185centis tesóm :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!