Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja lesz a kutyámnak?...

Mi baja lesz a kutyámnak? Nagyon aggódom!

Figyelt kérdés
A kutyám nyakában alul tegnap éjszaka találtam egy kullancsot nagyon nem tudtam neki kiszedni mert nagyin zaklatott lett attól, hogy én mennyire megijedtem. Gondoltammnem piszkálom ma reggel rohanok orvoshoz (kulfoldon élek) felhivtam az osszes haziorvosi rendelot ami a kornyeken van 2 szabadságon volt a 3. Azt menjek el egy innen 60kmre levo varosba leadta a tel szamot, felhivtam es azt mondtak h ugy keszuljek h 150-200 euro lesz kb. Sajnos nem tudtam elmenni mert jelenleg autom sincs es ennyj penzem sem. Aztán màra már a kutyus lenyugodott kiakartam szedni de a kullancsot nem találom!!! Fogalmam sincs miota lehetett benne.. nagyon ideges vagyok hogy valami baja lesz mit tegyek?????? Bemehetett a bor ala vagy megszivta magat es leesett? De akk megfertozhette??! Ahh..

2014. ápr. 17. 23:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
hűha ez csak egy kullancs vegyél egy csipeszt aztán kész
2014. ápr. 17. 23:54
 2/14 anonim válasza:
64%
Ne aggódj! Valószínűleg jóllakott és tovább állt. Egy darabig figyeld a kutyus bőrét ott ahol a kullancs volt, ha elváltozást látsz, keress fel egy orvost!
2014. ápr. 17. 23:54
 3/14 anonim ***** válasza:
35%
Jesszusom, ekkora hiszti egy kullancs miatt?
2014. ápr. 17. 23:55
 4/14 anonim válasza:
88%
Nem szabad megijedni! Ha nem találod a kullancsot, akkor valószínűleg tele ette magát és ilyenkor kifordul a bőrből. Minél jobban megszívja magát vérrel, annál nagyobb lesz a kullancs és ilyenkor akár kis méretű, szürkés kő formájúra is megnőhet, végül kifordul a bőrből. Nézz körül a lakásban vagy ahol a kutya volt, mert ha kifordult, akkor még nem biztos, hogy elpusztult, megtalálhatod a kövön vagy parkettán is. A legbiztosabb, ha megvan, hogy a W.C-ben lehúzod. Persze jobb lett volna a kullancsot minél hamarabb eltávolítani a kutyusból, mert lehet, hogy fertőzött volt. Most már csak annyit tehetsz, hogy figyeled! Izomfájdalom, kedvetlenség,étvágytalanság babesiára utal, de figyelni kell a vizelet színére is, ha rózsaszínre vagy pirosra változik, mert agyhártya-,agyvelőgyulladása is lehet. Ha ilyet tapasztalsz, akkor állatorvos minél hamarabb, egyébként vegyél kullancs elleni szert megelőzésre!
2014. ápr. 18. 00:22
 5/14 A kérdező kommentje:
Koszonom aki normalisan valaszoltak. De sok bunko k****g van..
2014. ápr. 18. 00:33
 6/14 anonim ***** válasza:
47%
az, hogy felesleges hisztizni és pánikba esni, az nem bunkó köcsögösködés volt, hanem egy tanács. A fertőzés esélye kicsi, és attól, hogy pánikolsz, nem segítesz semmin. Háziorvosi rendelőt keresni egy kutyához szintén elég meglepő ötlet. Ezen kívül a legegyszerűbb egy patikában venni egy kullancskiszedő csipeszt, és azzal kiszedni. Azt gondoltam, hogy ezt az információt magad is meg tudod találni az interneten, de hát úgy tűnik, naív voltam...
2014. ápr. 18. 02:16
 7/14 A kérdező kommentje:
Oké tudom, hogy túlreagáltam! De azért tényleg lekezelő volt egy-két válasz.Orvosi rendelőt már akkor kerestem amikor kiköltöztem csak hogy az orvos szabadságon van, kullancs csipeszt is vettem már reggel a gyógyszertárban. Most nem rég még is csak meg lett a kullancs kiszedtem aztán ennyi remélem, nem lesz semmi! Köszönöm!
2014. ápr. 18. 02:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
150-200€ egy kullancskiszedésért?!?!?!?! Ez csak szerintem meríti ki a rablás fogalmát?! Még ha rögtön nyakon is öntik valami spot-onnal, akkor is sok. Ez szerintem már egy komplett infúziós-imizolos kezelés ára lenne, de ha nem beteg a kutya, minek?
2014. ápr. 18. 08:22
 9/14 anonim ***** válasza:

Nálunk, ha kiszedünk egy kullancsot, lehetőség van arra, hogy megvizsgálják, nem fertőzött-e. Ott nincs ilyen?

Figyelj nagyon a kutyára, ha bágyadt, étvágytalan, lázas, hány, mielőbb vidd orvoshoz. Jó esetben valóban csak megszívta magát, és nem volt fertőző. Mi adventixet használunk a kullancsok és már vérszívók ellen, és működik.

2014. ápr. 18. 08:40
 10/14 anonim ***** válasza:

Ahol élsz, mit tudsz, milyen a kullancsfertőzés elterjedése? Mert nem biztos, hogy ott annyira sok a fertőzött, mint pl nálunk.

Amúgy tényleg, ahogy írták, 1-2 hétig figyeld a kutyádat.

2014. ápr. 18. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!