Mit tegyek a 3,5 hónapos szobakutyummal? Ha egyedül van mindig nyüszít.
8hetesen hoztam el. Csak akkor nyüszít,ha egyedül van,pl ha van a szobámban,én pedig bezárom az ajtót,akkor addig nyüszít,amig valaki be nem megy hozzá.
Erről hogyan szoktathatnám le? Azért mégsem tudok vele lenni minden percben:S
Köszi:)
Westie
Szeparációs szorongás. 3,5 hónapos kutyánál ráadásul nem is meglepő.
Ebben a könyvben megtalálod a választ: ***** Ingyen letölthető.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Nekem a tacskóm csinálta ezt, mivel társasházban lakunk 8 évig problémát okozott, utána egyik rokonunkhoz került, aki családiházban lakik, és ott hogy végig kint lehetett az udvaron ahol volt másik kutya is, már nem nyüszített.
Leszoktatást próbálta, úgy hogy kevés idővel kezdtem az egyedül hagyást, majd visszatértem jutalom, és fokozatosan próbáltam növelni az intervallumot, de csak addig nem sírt, ameddig a közelben voltunk(pl lépcsőház előtt). Nálam ez sajnos nem jött be.
Ne menj be hozzá se te se más, ha nyüszít. Legyen bent vele kedvenc játéka, rágható játék a legjobb, jó lenne lefárasztanod mielőtt magára hagyod, akkor talán el is aludna és nem tombolna. A kutya hamar megjegyzi, hogy ha nyüszít eléri a célját és nincs egyedül, tehát ez a jó taktika arra, hogy elérje, amit szeretne. Erre rászoktatni jóval könnyebb, mint leszoktatni. Határozott fellépéssel nem lehetetlen. Hagyd magára, ha csöndbe marad, akár csak egy fél percre is, menj be, adj jutalomfalatot. Ha nyüszít ne vegyél róla tudomást. Rá kell jönnie, hogy nyüszítéssel nem ér el semmit.
Az én kutyám 2 hónapos korától 4-6 órákra egyedül volt és szerintem talán az első két napban volt egy pici sírás, de azóta semmi probléma.
Menni fog, csak bizonyítsd be neki, hogy akaratosabb vagy mint ő és az lesz, amit te szeretnél, akkor is ha a világ legnagyobb hisztijét produkálja neked.
Épp az a baj,h túl sokat van vele foglalkozva. A kutya nevelése sokban hasonlít a gyerekneveléshez. Ha a pici gyerek is sokat van kézben és csak néha teszik le persze,h egyből sírni kezd, anyuka meg felkapja vissza ölbe, ahol ismét csöndben van a pici. A kutyusoddal is ez a helyzet.
Nem kell figyelembe venni a sírását. Kicsit foglalkozzatok vele kevesebbet. Játssz vele naponta többször rövidebb ideig. Mikor nagyon benne van már a játékban, akkor hagyd abba, hagyd ott a kutyust, ne foglalkozz vele bármit is csinál. Meg kell szoknia,h nem ő a főnök és nem az van, amit ő szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!