Mikor kölyök kutya kerül a lakásba mennyi kárt csinált ott?
Arra vagyok kíváncsi, hogy mit rágott szét?
Azt is írjátok le lécci, hogy milyen fajta kutyus volt az elkövető?
Fel akarok készülni a dolgokra :)
Tudom, hogy sokan szeretik a boxot, de én pl sose használnám...mármint arra, hogy nem vagyok itthon és akkor berakjam.
Most az én helyzetemben szerintem elég nehézkes is lenne használni. Ha a kicsit bezárom de a nagyok szabadon vannak akkor az neki rossz. Most azért zárjam be a nagyokat is hogy a kicsinek kevésbé legyen rossz? Zárjam külön boxba a hármat? Vegyem el tőlük az összebújunk és idióta pózban alszunk együtt érzést? Vagy létezik akkora box, hogy két 40 kg-s meg egy 10-15 kg-s kutya beférjen együtt, kényelmesen, szétterülve? Még ha maguktól mennek be és nyomorognak de nyitott ajtónál, mert nekik éppen az tetszik akkor azt mondom, hogy oké "aki hülye haljon meg" de nem akarnám belekényszeríteni őket, mert nem biztos,hogy kényelmes az több órán keresztül úgy, hogy nem tudnak megfordulni sem anélkül hogy ne taposnák szét egymást, főleg ha a kicsi kerül alulra....
Vagy amikor ideigleneseztem akkor az egyik kutya nagyobb volt mint az enyéim...akkor vegyek azért még nagyobb bokszot, hogy a 3 nagy kényelmesen elférjen ( bár kétlem, hogy van akkora box). Sőt abban sem vagyok biztos, hogy akkor ott nem lett volna balhé ha egy viszonylag idegen kutya beletapos az enyémbe helyezkedés közben.
Nekem megérte az az egy egér meg egy kábel csere az évek során...meg a dióskalács!!! azt ne felejtsük :D de legalább tudom, hogy tök kényelmesen, nyugodtan vannak együtt. Tudnak játszani is mert mindig hagyok nekik 1-2 játékot (tudom mások ezt is másképp csinálják), tudnak inni ha akarnak, tudnak mozogni, járkálni. Nekem így a jó, de szerintem nekik is.
A két dogo pici koruktol velem vannak szinte a nap 24 órájában. De nekem isvannak szükségleteim ! Egy kölyköt bezárni valahova a legnagyobb büntetés számára. A fiú pl a mai napig ki nem állhatja a kenelt, pedig nincs bent órákig. A szobában szeret lenni, a munka helyen pedig a pihenőben, ahol a kollégák is tartózkodnak. Ha bezárnám akkor depis lesz, és meg akar enni mindenkit.
18 ha gyereked lesz akkor majd megérted, milyen az amikor a gyerkőc rámolni kezd. Sok fajta kutya érzékenyebb a kelleténél, és egy kölyköt nagyon gyorsan el lehet rontani. Ha pedig el van rontva soha nem fogod kinevelni belőle!
Én se zártam volna boxba a kutyát,mert azzal nincs megoldva a probléma, az csak egy tüneti kezelés.
Én, amikor még kölyök volt a kutya, mint írtam is (azt hiszem, a 3. választ írtam én,a husky gazdi)
próbáltam kutyabiztossá tenni a szobát, persze volt,hogy nem sikerült.
Ilyenkor se lettem ideges, sőt le se szidtam a kölykök mikor megláttam a művét, egyszerűen,szó nélkül elpakoltam, direkt úgy,hogy a kutya jelen legyen, mert ha akkor leszidtam volna, hát fogalma se lett volna,hogy miért kap ki utólag.
De, mivel jelen volt a pakolásnál, és aktívan részt is szeretett volna venni benne, ezzel megalapoztam azt a lehetőséget,hogy rögtön,az adott pillanatban letudjam szidni, és hogy legközelebb ahhoz a tárgyhoz ne nyúljon.
Ha bezártam volna egy boxba, akkor lehet,hogy még mindig pusztítana,mert nem tudná,hogy miért zárom be, ha nem kapom rajta, akkor azt se tudná, hogy nem szabad.
És, mint írtam, 4 hónaposan már simán itthon hagyhattam, mert tudtam, hogy nem fog pusztítani.
Kapott egy rakat játékot, amit kedve szerint cibálhatott, és máshoz nem is nyúlt.
De, aki azt írta,hogy a kutya-gazda viszonynak se tesz jót,ha a gazdi ideges,mert,hogy mindenki ideges,amikor ezt látja otthon, azt a hozzászólást szeretném cáfolni.
Egyetlen egyszer nem akadtam ki, amikor a kupira jöttem haza, ha ideges is voltam,akkor se a kutyára,hanem magamra, hogy hogy lehettem olyan hülye, hogy erre nem gondoltam...De egy kölyök kutya ezzel jár,amíg meg nem nevelik, tudtam,hogy mik fognak történni, ezért nem is lettem ideges. Sőt, a legnagyobb pusztítására, amire hazajöttem megláttam, és elkezdtem nevetni,hogy ezt nem hiszem el,hogy egy ilyen kis tökmag ennyi kárt tegyen, és amikor beléptem az ajtón, ő a szemétdomb tetején ült szétvetett lábakkal, és csóválta a farkát. Annyira aranyos meg abszurd volt,hogy nem is tudtam volna ideges lenni...de persze félreértés ne essék, nem hagyok minden hülyeséget a kutyának, sőt, mindenki azt mondja,hogy nagyon szigorú vagyok és hogy vasfegyelem van itthon, de amikor felesleges leszidni a kutyát, akkor az idegeskedés is felesleges.
Legalább lett egy szép emlékem.
Van akkor box ahova befer 3ekkora kutya. A portable pethome legnagyobb változatában biztos. Az egyel kissebbe legalábbis befer ket 50kilos :D
Amúgy nekem csak a pici van bezárva. A nagyok mellette fekszenek. A kutyaknak nincs igazsagtalansag érzésük az van ami van és kész. Hozzateszem hogy nekem a kicsi annyira ''utalja'' a boxot 4honaposan hogy ha elfaradt vagy csqk pihennie kell akkor magától bemegy. Este nyitva van a box ajtaja es úgy alszik bent.
Emberi idiótaság azt hinni hogy a kutyának ez nem jó. A kutya a boxot egy biztonságos oduként éli meg. Nekem mind3gyik kutyamnak van és ha valamelyiknek elege van és akar egy kis nyugit akkor is a boxába megy.
Amúgy azert nem elkerülés mert amúgy tiltva van. Es nem rag semmit. Viszont abban segit hogy ha nem vagyok ott akkor nem erositi meg magát abban hogy hu de jo dolog szetragni valamit.
A masodik kutya. Akit boxba szoktatva nevelek fel. Teljesen jol működik. Mikor vége a fogzasnak akkor meg mar mas a helyzet.
Amugy porgos kutyat lenyugtatni is sokat tud segiteni. Ha tudja hogy ez az a hely ahol pihenni kell.
nekem a pici egy pörgős mudi ha boxon kívül van nagyon ritkan fekszik le vagy pihen. De amint berakom tudja hogy ott alvás van.
Jah es segit a szobatisztaságra nevelésben is. Olyan kutyam meg nem volt aki a sajat boxaba vegezte a dolgát. Ha kiszeded a boxboo akkor meg futas pisi kaki.
Ettől függetlenül mindenki maga dönti el hogy mit tart jónak. Nekem bevált. A kutyák szeretik. Negativ hatásával meg nem találkoztam.
Hát nem tudom. Akinek bevált, aki szereti használja.
Néztem ezt a portable pethome-ot hát az extra largban is hering party lenne :D Ők a 180 x 200-as franciaágyat szinte keresztbe átérik és ki is használják :D
Van nekik is kutyaágy de arról is lelógnak sokszor, meg van mellette párna, takaró és akkor úgy már elég :D
Egyébként a kutyaágy vagy a mi ágyunk ha felengedjük őket ugyanúgy alvó, pihenőhelyként funkcionál mint a box másoknak. Oda el tudnak vonulni ha valamelyik pihenni akar. Kaja után is automatikusan odamennek és már alszanak is.
Nekem nem romboltak szinte semmit meg a szobatisztaság se volt horror, egyedül a középső volt "problémás", ő 5 hónaposan lett végleg szobatiszta.
Egyébként lehet hülyeség, de ha külön zárnám őket ők azt büntetésnek vennék, de ha nem is vennék annak, ha nem muszáj akkor nem csinálom. Mindegy igazából, mindenkinek más a jó és mindenki maradjon annál ami neki bevált :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!