Átvert a kutyám! Megváltozott a színe?!
Elhoztam a helyi sintértelepről egy kutyust. Szép sötétbarna színe volt...Erre most vedlik és TÖK FEKETE kezd lenni! Létezik ilyen, hogy ekkora átmenet van téli (?) meg nyári bunda között?
A poén az egészben az, hogy én egy világos színű kutyát szerettem volna eredetileg, de őt hoztam el (végülis a sötétbarna is jól néz ki), erre meg gondol egyet és fekete lesz!
Nehogy valaki azt higgye, hogy ez baj, a fekete állatokat is imádom :D
Az én kutyám télen fehér, nyáron rókavörös. (nem teljesen de azért eléggé) Bár ő mégse fekete lett. :)
Igen, átvert tégedet. :) Mennyi idős kutyus? Lehet hogy ekkora az átmenet a téli-nyári között, de ha csak 1-2 éves akkor lehet ilyen marad. Bocs ha hülyeséget írtam, nálam az gyakori... :)
Ez aranyos kérdés :)
Lehet elég nagy változás, ha még kisebb a kutyus, még akár több tónussal is visszavilágosodhat!
Én akkor tályékozódtam efelől elég sokat, mikor nem akartam elhinni a szomszédnak hogy barna vizslából szürke lett, mert azt hittem az 2 másik fajta (így is van, de ez nem, hanem alap szürke volt és télen besötétedett ((nem értem a logikát: Hó=fehér és a szürke közelebb van a fehérhez)) :)
"Ez nem így van, hogy gondol egyet,..."
Azt csak poénból írtam :D
Köszönöm a válaszokat! Hú, azért elég érdekes változásokat írtatok :D
Igen, a pihe-puha aljszőrzete volt egészen világos, jó tömött is volt a bundája, most meg szinte csak a vastag szőr maradt meg rajta :) Nem győzöm fésülni.
És igen, elég rossz állapotban volt mikor elhoztam, sovány volt, korpás, hámlott a füle, köhögött, bélgyulladása volt. Most mindig tele van a hasa, Britet meg Platinumot is kap, gyümölcsöket,májat, csirkecombot stb. szóval elég jó dolga van és nagyon szép lett a szőre, csillog-villog :D
1,5-2 de akár 3 éves is lehet, nem tudom... Nem kölyök, az biztos.
"Tudta h feketén soha nem hoznád el, így kicsit trükközött amikor megjelentél. "
XD Na igen :D
Egyébként elhoztam volna feketén is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!