Létezik olyan, hogy adott kutya "túl erős", "túl sok" az adott gazdinak?
Persze hogy van ilyen, rengeteg.
Aztán a "normálisabbja" kutyaiskola/kiképző segítségét kéri, a nem normális meg utcára rakja, megköti a kutyáját vagy még rosszabb.
Lehet, és nem csak kezdő gazdinál. Vannak olyan fajták, egyedek, akikkel nagyon nehéz...
Olvasd el pl. ezt az írást: [link]
És nem hinném, hogy bárki képes bármilyen fajtát nevelni, vannak fajták, akik csak nagyon határozott, következetes gazdának valók.
Attól is függ,hogy honnan van a kutya.
Egy normális tenyésztő például ha látja nem vagy egy erősebb személyiség akkor az alomból nem a legdominánsabb,pörgősebb kutyát adja oda,hanem egy nyugisat.Így kevesebb az esélye,hogy a gazdinak nehezére esik megnevelni.Persze kivételek mindig vannak.
Hát nem tudhatod,hogy egy pitbullt megtudnál e nevelni,mert ha nyugis,csendesebb példányt ad a tenyésztő és sulizol vele kölyök korától lehet,hogy teljesen kezelhető kutya lesz.
Ezért mondják mindig,hogy olyan kutyát válassz amivel elbírsz és jó helyről vedd,mert a tenyésztő tud segíteni,hogy melyik passzol leginkább hozzád.
Esetleg egy tenyésztővel hosszasan beszélgethetsz illetve gazdikkal.tenyésztő is látja rajta,hogy milyen vagy.
Van ilyen. Én azt vallom, hogy nem minden kutya való mindenkinek/mindenkihez. Persze fel lehet nőni a feladathoz, ha van segítség, kitartás, stb...
Nekem is keményebb fajtájú kutyám van és hát az első évben megszenvedtem a nevelésével, főleg, hogy rossz kutyasulit is fogtunk ki, ahol rossz tanácsokat kaptam. Sokszor elgondolkodtam, hogy jó döntést hoztam-e fajtaválasztásnál. De szerencsére már majdnem minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!