Tegnap elvitték a kutyámat, hogy el sem búcsúzhattam tőle. Nagyon rosszul vagyok, folyamatosan sírok és nem tudok jelen pillanatban másra gondolni, csak arra, hogy valahogy vissza kell szereznem. Hogy győzhetném meg a szüleimet, hogy hozzák vissza?
Kérem szépen senki ne szapulja a kérdezőt!
Nagyjából átérzem a helyzetedet és nagyon sajnállak.
Még nagyon gyerekkoromban volt egy gyönyörű vizsla kutyánk, imádtam. Nagyon sokat vittük családostul kirándulni, anya mindig Kajlával együtt várt az iskola előtt..stb...stb.
Történt, hogy a szüleim elváltak, 7 éves voltam. Mivel apám szüleivel laktunk együtt, egyértelmű volt, hogy nekünk kell elmenni anyával. Sikerült is... egy szobát tudott anya bérelni, de még a fürdőszobát sem használhattuk, egy idős házaspárral laktunk egy házban.
Ide szerintetek tudtuk volna vinni mi a kutyát?! Nem tudhatjátok, hogy mik a körülmények a kérdezőnél!
Kérdező! Kajlának végül az lett a sorsa, hogy elkerült vidéki rokonokhoz. A nagyszüleim nem kedvelték nagyon és apa is keveset foglalkozott vele, szökős lett. Néha-néha volt alkalmam találkozni, játszani vele. De mindig sírás volt a vége. És bizony van, hogy a mai napig is róla álmodok. De nem a happy dolgokat, hanem mindig azt, hogy állunk a kerítésnél és el kell jönnünk. :(
Nyilván nem annyi idős vagy, mint én voltam akkor, de gondold át a dolgot. A tudat, hogy jó helyen van (te írtad) nagyon szuper. Ezek szerint tudod hogy kinél van, ki az új gazdája. Gondold át, hogy ténylegesen meg akarod-e látogatni néha-néha. Nagyon vacak érzés most is, de lehet hogy még rosszabb lesz, ha egy viszontlátás alkalmával ismét el kell szakadj tőle.
2 oldalt szomszédaimnál vannak gyerekek. Velünk szemben szintén van egy kisgyerek.
2 kutyám van mindegyik ugat ha valaki megy az utcán.
Az egyik szomszédom régebben mindig szidott minket a kutyák miatt. "Hangosan ugat nem lehet tőle aludni" stb.
Hát én meg is mondtam neki, hogy egy kutyának ez a dolga. Esetleg annyit tudok segíteni, hogy mikor éjszakás a kutyákat hátra csukom a kertbe és akkor nyugodtan tud aludni.
Meglehet mindenkivel beszélni ezeket a dolgokat. Ha valaki megakarja bezsélni megfogja.
Nálunk a "vita" 2 évig tartott. És én próbáltam vele beszélni szép szóval de nem lehetett ezért húzódott ilyen sokáig...Majd egyszer csak felhívtam a figyelmét picit erőszakosabban s ekkor beszéltük meg. Azóta nincs probléma picit vicces mert mindig kiabál át, hogy na jövőhéten éjszakás leszek.. :D
De legalább a kutyusaim itt vannak. :)
"Alkalmazkodtunk" a szomszédhoz.
Szép....Írnak ezen az oldalon felháborodva rengetegen, hogy a mi kutyatartási kultúránk fényévekre van a külföldtől. Aztán meg jön, hogy a kutya dolga az ugatás.
Hát, a nagy ideális külföldön nem ugathat a kutya , ahol lakott terület van. Pontosan azért vannak a "bezzeg" országokban is bent tartva a kutyák, mert nem dolguk a házőrzés. És az ugatás miatt még büntetnek is.
És nem tudnád meglátogatni? Ha úgyis tudod, hol van. Én biztos megpróbálkoznék vele a helyedben.
Szerintem a szomszédokkal csak az volt a baj, hogy bunkók voltak. Jó, h nem mérgezték meg szerencsétlen kutyát. Ilyet is hallottam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!