Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarországon nem vezetik be...

Magyarországon nem vezetik be a kötelező ivartalanítást?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 9. 10:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Remélem nem.
2014. ápr. 9. 17:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Úgysem ellenőrizné senki, szóval felesleges is lenne. Szerinted a cigánysorra ki megy le megnézni, hogy megvan-e a kutyák oltása, stb??
2014. ápr. 9. 17:11
 13/15 Platypus ***** válasza:
Nyilván nem túl kiegyensúlyozott a költségeket a szukásokra hárítani, de mivel az ő esetükben az ivartalanítás sokkal fontosabb, ezért egy praktikus döntés lenne. És még mindig ad egy kiskaput, amivel a nagyon alacsony keresetűek is tarthatnak kutyát. Ha csak egy későbbi időponttól lenne érvényes, mindenki előre el tudná dönteni, hogy bevállalja-e a költséget egy szukával, vagy megteszi neki egy kan is. A befolyt ebadóból akár meg is lehetne oldani a valóban rászorulók kutyáinak ivartalanítását.
2014. ápr. 9. 18:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Rövid távon hatalmas felháborodást eredményezne, és rengeteg kidobott kutyát, de hosszú távon mindenképpen sokkal jobb lenne a helyzet. Csak gondolkozzunk logikusan, akinek nincs 10-20 ezer forintja egy ivartalanításra, az egy véletlen 5 fős alomra hogyan fizeti ki a chipelést? Vagy mondjuk egy akármilyen betegség/baleset esetén miből fedezi az orvosi költségeket? Igen is mindenki fogja föl, hogy kutyát tartani jog, hanem kiváltság és igen drága hobby.
2014. ápr. 10. 10:26
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a szukáknak eleve majdnem dupla annyi a költsége az ivartalanításnak mint a kanoknak. Én meg kifejezetten szuka párti vagyok és nem teszi meg a kan csak azért mert olcsóbban jönnék ki. Egyébként ha minden kan ivartalan lenne akkor nem lenne aki befedezze a szukákat, szóval ugyanúgy meg lehet fordítani az egészet és még fele annyiba is kerülne a kan gazdiknak a műtét.

Szerintem ha már be lenne vezetve akkor úgy lenne jó ha egységes lenne.

Viszont azt senki nem írta, hogy aki mellette van az a kutya mennyi idős koráig gondolta az ivartalanítást?

Mert én bizony akármilyen nemű kutyám lenne másfél-2 éves kora előtt nem csináltatnám meg bünti ide vagy oda.

Engem bezzeg megbüntetnének mert chip alapján tudnák, hogy még nincs ivartalanítva, de a cigányokat nem büntetné senki. Hát nem annyira lenne jó ez a rendszer.

Szerintem ami egy fokkal jobb lenne ilyen szempontból, az az lenne hogy legyen egy egységes ebadó és akinek ivartalan a kutyája az mentesüljön alóla. De mindenkin hajtsák be a pénzt ( ez elképzelhetetlen számomra egyébként). Aki később akar ivartalanítani az fizeti addig az ebadót és akkor nincs kikényszerítve ez az egész, hanem saját belátása szerint dönthet.

De ami a legjobb lenne, ha felelős gondolkodást lehetne verni az emberekbe, mert érdekes hiába vannak ivaros szukáim egyszer nem merült fel a kérdés, hogy vajon vemhes-e. Nem olyan eget rengetően nagy dolog megóvni ilyenkor a szukákat, akinek "véletlenül" az lesz annak a gazdája kb. telibe tojja az egész tüzelést és két fűszálat nem tesz keresztbe azért, hogy ne vemhesüljön a kutyája.

Ne értsetek félre, nem vagyok teljesen az ivartalanítás ellen, mert rengeteg egészségügyi problémát ki lehet küszöbölni vele és én is tervezem mindegyiknél megcsináltatni, csak nekem az nem mindegy, hogy mikor történik és mennyi igazságosság van benne.

2014. ápr. 10. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!