Magyarországon nem vezetik be a kötelező ivartalanítást?
Még nem hallottam róla. De biztosan nagy felháborodás lenne. Rengeteg állatorvosnál még mindig az a séma, hogy a kutyáknak legalább egyszer szülniük kell különben mindenféle bajaik lesznek....
De ha bevezetnék akkor is kb annyira lenne elterjedt, mint a chip. Úgyis csak az értelmesebbje veti alá a jószágot a beavatkozásnak, a többi meg kibújik a felelősség alól...
Most olvastam hogy romániában ez év végég kötelező ivartalanítani a kutyákat,csak a törzskönyveseket nem.
Tényleg huzzák a szájukat az emberek már a chipért is,de pl a kisebbségi sorokat nem is ellenőrzik le.
Ugyanezt akartam írni, mint előttem...
A 3000 forintos chip miatt is több száz, több ezer kutya került utcára.
Fognak is sajnos még kikerülni! Jó dolog lenne a chip is ha mindegyik regisztrálva lenne. De a chipek 50% nem regisztrált.Arról nem is beszélve hogy sajnos a chip sem mindenkinek kötelező.
Ha az ivartalanítás is kötelező lenne rengeteg kutya menne utcára, és itt nem csak a felelőtlen gazdákról van szó, hanem arról is hogy egy idős nyugdíjas akinek tegyük fel van két kutyája, ha nem kapna kedvezményt, nem tudná ivartalanítani a kutyáit.
Jó lenne, ha bevezetnék, ugyanakkor nagyon nagy kedvezményeket kellene adni pl. azoknak akik rossz szociális körülmények közt élnek, vagy borzalmasan alacsony fizetésből (vagy nyugdíjból, rokkant nyugdíjból), mivel sokan egyszerűen nem engedhetik meg maguknak hogy az egyszeri nagyobb összeget, de jól eltartani, oltatni, chipeztetni, stb még összekaparnak eleget. (Az más kérdés hogy ők egy drága gyógykezelést se tudnak elvállalni ha beteg lesz a kuty).
De ilyen kedvezményt ekkora rétegnek ugyan ki bírna állni?
Mindenesetre nehéz ügy, simán bevezetve csak megsokszorozódna a kidobott kutyák száma. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!