Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugye majdnem lehetetlenség...

Ugye majdnem lehetetlenség négy óriási kutya házikosztját havi 20-30 ezer forintból kihozni? (Önjelölt sértegető kőbunkók takarodjatok a kérdésembő! Senki nem kíváncsi rátok! )

Figyelt kérdés

Ugye van az a "szabály", hogy ahol két ember eszik, ott eszik a harmadik is.

Ezen alapból kiindulva, ha nagyobb mennyiséget főzöl az alaposan odafigyelt házikosztból (hús, risz, tészta, zöldség, tápkieg vitaminok/ásványi anyagok), akkor a nagyobb mennyiség miatt lehet többet lehetne minimális pluszköltségekkel főzni belőle nekik?

2014. ápr. 8. 08:45
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Kétszázezer fölött? Egy darab leonbergi, vagy samoyed??? Száz-százhúszezret akartál írni! ;)

Tartalék van bőven, nem nyavajás tíz-húszezer, de amennyire csak lehet le akarok nyomni az etetési költségeket, tudod, van még más is. ;)

Vagy veszek csupán kettőt-hármat, azzal már beleférek a keretbe. De látod, hogy vannak itt bőven alternatív megoldások, nem kell (szerencsére) vagyonokat költeni kajára, csak olvass vissza néhányat az utolsók közül.

2014. ápr. 8. 14:40
 22/32 anonim ***** válasza:
48%
Nem. 120 ezer talán tíz éve lehetett egy leonbergi. 3-4 éve még 150-180-ért lehetett kapni, mostanra Magyarországon már a 800 euro az általános, ami forintban általában 240 ezernek felel meg. Ne viccelj, 120 ezerből az egy éves tartási költsége se jön ki, nemhogy annyi legyen a vételára! :)
2014. ápr. 8. 14:46
 23/32 anonim ***** válasza:
Gyanítom, hogy az újfoundlandi se olcsóbb, a szamikat nem tudom. Bár a szami az távol áll az óriási kutyától. Két szami tesz ki nagyjából egy leonbergit vagy újfoundlandit. Beférni beférsz a kertbe akár tíz kutyával is, nálunk a konyhába is simán befér kettő-három, tehát nem a helyhiány a gond, hanem a pénzhiány. Nekem amúgy mindegy, majd meglátod, hogy vannak bőven rejtett költségek, főleg sok kutya esetén.
2014. ápr. 8. 14:54
 24/32 anonim ***** válasza:

Husi, zöldség, csontos husiból szerintem simán számolj 10 kg-ként 3000/4000-re havonta.

Kivéve persze, ha van hűtőládád, és tele tudod pakolni olcsón vásárolt husikkal. Mi most állunk át barfra, eddig brit caret meg brit prémiumot kapott, egy egyszerű 20 kgs kutyáról van szó. Azt kell, hogy mondjam, hogy a táp olcsóbb...míg a tápból napi 220 g az adagja, így kb 2 és fél hónapra elég, most husival etetve egy nap min 30 dkg húst (ebből 15 dkg husit, 15 dkg csontos husit szoktam adni, ennyiben csalok az arányokkal) és 10 dkg zöldséget kell kapnia, néha belsőséget. Ez így havonta 6-7 ezer, h nagy tételben vásárolok talán akkor olcsóbb. (Meg vadászni kell jó hentesekre, helyekre). A tápos etetéssel brit prémiumnál kb 4000-re jönnék ki.

2014. ápr. 8. 15:19
 25/32 anonim ***** válasza:

Előző vok.

10kgként: úgy értve, ha van egy 50 kilós kutyád ez a 3/4ezer szorzódik 5-tel.

2014. ápr. 8. 15:20
 26/32 A kérdező kommentje:

Huszonkettes: írtam magam is, olvass vissza "az előző kettő az medve", gyk.: a samoyed ebből már nálam is bőven kimaradt, hisz az közép, nem nagy, pláne nem óriás.

A másik meg... Na ne már... Eljutottunk arra a pontra, hogy így, vagy úgy meg lehet olcsón (legalábbis olcsóbban) oldani egy óriás etetését, erre meg kiderül, hogy egy darab kutya (ételemszerűen tenyésztőtől) nyolcszáz euróba kerülne...

Tényleg az első oldalon írónak van igaza, hogy idehaza egy CSORDA hót' gazdag embergyerek él???

Értem én, hogy egészséges, szép (lófaszt, gyönyörű) nem ideggyenge kutyákat kap ezért a leendő gazdi, de így már három eb is majd egy millió! Hogy aztán röpke hét-nyolc év után elpusztuljon...

Rossz helyre születtem, pedig mi még csak nem is tartozunk a szegények közé.

2014. ápr. 8. 15:30
 27/32 anonim ***** válasza:
nekem van egy közepes testű és egy kistestű, tápot kapnak (középkategóriás kb.) és mellé husit, ha úgy adódik, néha házikosztot...az ő etetésük havi 12000 ft kb:S
2014. ápr. 8. 17:41
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Most te úgy írsz kedves kérdező, mintha négy darab óriástestű kutya alanyi jogon járna mindenkinek, pedig nem, ez ugyanúgy luxus, mint egy sportkocsi fenntartása vagy évente 2 alkalommal külföldön nyaralni. Nekem sincs BMW-m, mégsem vagyok felháborodva, hogy milyen szar helyre születtem meg mi az hogy más meg megengedheti magának. Dolgozz meg érte és akkor arra lesz pénzed, amire akarod költeni, ennyire egyszerű a képlet, nem siránkozni, meg másokat szidni kell.

És igen, akár hiszed, akár nem egy leonbergit vagy szamojédet nemigen kapsz normális helyről 200k alatt, de nyugodtan utána lehet kérdezni a tenyésztőknél, ha nekünk nem hiszel.

Nem csak az etetéssel kell számolni, ez csak egy része annak összegnek, amit a kutyákra költesz, az állatorvosi költségekre, élősködők elleni védelemre, stb is horribilis összeg elmegy, ez nagyobb méretű kutyáknál hatványozottan igaz.

2014. ápr. 8. 19:59
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
hehe...manapság már egy darab kis francia bulldogot is luxus tartani a kajája és az orvosi költségei miatt, nemhogy négy hatalmas óriáskutyát...miért is kell annyi? tudnál velük mind érdemben foglalkozni? lemozgatni őket? hogy ne kert növények legyenek hanem kutyák? ápolni a szőrüket? belegondoltálm hogy pl télen nekik többet kell enniük mint nyáron, ami amúgy sem kevés? Mit szeretnél velük? szaporítani? vagy miért kell négy kutya?
2014. ápr. 8. 20:33
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én se értem a négy kutyát...kommentelők rendesek voltak, eddig nem hozták fel ezt a témát..
2014. ápr. 8. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!