20 hetes havanese kutyusnak ajánlanátok egy jó jutalomfalatot? Ami boltban kapható? Vagy jobb pl a parizer?
Ha száraztápot eszik, akkor azt használd jutalomként is - nálunk ez így működik 4 éve!
Vagy veszel neki Rinti márkájú szárított húst, (az a lényeg hogy tiszta hús nincs benne semmi más katyvasz -kacsás, vagy bárányos ezek a puhábbak és azt ollóval kis darabokra vágod, úgy adod neki.
Tök felesleges pénzkidobás ezekre a jutalomfalatokra költeni, tele van ízfokozókkal meg tartósítóval.
Sajt, virslikarika, kis sonkafalatkák. Akkorák, amekkorát egy falatra meg tud enni.
Szerintem ezeket szeretik a kutyák a legjobban.
Kedves Utolsó!
Amit én ajánlottam abban a világon semmi ízfokozó nincs, színtiszta hús - valami "hozzáértő" lepontozott.
Ellenben azzal amit te azok bizony - a sajt kivételéve - simán tele vannak vele:)
Én azért adok neki sajtot azonkívül, hogy nagyon szereti, mert könnyen megtudja enni, egy falat és mehet is következő feladat, a száraztápot viszont "sokáig" rágná és így az kizökkenti a tanulásból. Másrészt a száraztáp nem is motiválja semmire :D
Szóval nálam a jutalom az nem ugyanaz amit amúgy is kap enni, de kinek mi jön be.
Az én tapasztalatom szerint a legjobb jutalomfalat a virslikarika, sajt, máj, sonka.
Ha ugyanolyan száraz jutalomfalatot kap, mint amilyen az alap ennivalója, egy idő után nem fog a jutalomfalatért különösebben semmit se csinálni, mert gondolja, "ugyis ilyen a sima kajám is, nem különlegesség, ezért nem csinálok semmit". Továbbá azért nem jó még a száraz jutalomfalat, mert ha sokat kap egyszerre, akkor elvonja a nedvességet a kutya szájából, állandóan szomjas lesz, és ez a gyakorlás során nem előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!