Kuvasz vagy Komondor?
a nagyszüleimnél kuvasz is, komondor is volt. a kuvasz hihetetlen jól őrizte a házat, többet ért mint egy biztonsági szolgálat, biztonságot adott a jelenléte, a családdal kedves volt, hűséges, értelmes. a komondor nagyon játékos volt, de kicsit nehezen tanítható, makacs. a bundájával rengeteget kellett foglalkozni, aztán jól megnyírtuk és olyan let mint egy fehér óriás snauzer :-)
kuvaszra szavazok, igazi családtag.
Komondor :)
Szerintem nagyon jó házőrző, és nagy előnye a kuvasszal szemben, hogy vedléskor az udvar nincs tele a szőrével. A szeme elött is van szőr, nem tudnak olyan könnyen a szemébe sprayzni.
Sokkal nyugodtabb fajta,csak akkor ugat amikor oka van rá.
Nekem komondorom van, és egyértelműen rá szavazok :D később is lesz ilyen fajtám.
Amúgy olvasgass =): http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses__kuvasz+komondor
a komondoros vok :)
hát menj el komondor és kuvasz tenyésztőhöz is, aztán majd rájössz, hogy melyik fajta áll jobban a szívedhez ;)
de lehet hogy az lesz a legegyszerűbb, ha kuvaszt és komondort is veszel :D
Amúgy ami még a komondor mellett szól, hogy kevesebbet eszik mint a kuvasz,mert nem olyan nagytestű, mármint ezt úgy értsd,hogy agár felépitése van a nagy bunda alatt.
A miénk szuka, ő 2 pohár száraztápot kap naponta (3dl-s pohárban, közép kategóriás táp, néha egy kis kenyér, maradék, csirke és egyéb hús; és még némi zsir is van rajta).
Majd ird, meg hogyan döntöttél, kiváncsi vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!