Szerintetek németjuhászt tarthatok lakásban? (részletek lent)
Ne! Kérlek, ne. 10.-re, lakásba egy ekkora energiabombát, ne. Szenvedni fog a bezártságtól, meg ti is hogy szétszedik a lakást, meg a szomszédok is.
Soha nem értem, ha vki lakásban lakik, annyi fajta közül választhat kis és közepes testű kutyát, sőt alacsony mozgásigényű nagytestűt is ha neki a méret a lényeg.
Nézz körül, több mint 300 fajta és végtelen sok keverék közül választhatsz kisebb mizgásigényű fajtát.
Egy németjuhásznak sokszor a 24 órás szabadban lét sem elég, kínzás lenne bezárni a 10.-re, azt meg nem hiszem hogy napi 8-10 órát hajlandó lennél kint lenni vele és foglalkoztatni, sétáltatni.
két fajta szüksége van egy kutyának.
A fizikai: étel, fedett hely, mozgás igény kielégítése
lelki: az, hogy család tag lehessen, szeressék.
Ha valóban megfelelően meg tudod mozgatni és szereted akkor boldog kiegyensúlyozott kutya lesz. Olyan, akinek lesz ajándék a fa alatt karácsonykor. Sokkal boldogabb lesz, mint egy kertbe kicsapott, akivel nem foglalkoznak.
még valami: Ha nem működik a lift, akkor le kell menni lépcsőn. Egész addig, amíg nem annyira idős nem fog gondot okozni.
Szia! Nekem 8 évig volt panelban huskym. Na ők se szaladgálnak kevesebbet, mint egy németjuci.
Napi 4-5x séta, abból 2x futtató legalább 1-2 órára időjárástól függően.
A lakásban tartott kutya nem a kutyának szenvedés, hanem a gazdinak. Ha valaki ezt vállalja, a kutya nem fog panaszkodni, hogy nincs kizárva a kertbe és a gazdival lehet. Sok boldogságot kívánok a kutyusodhzo!
több ismerős is tart németjuhász kutyát panelban.
igaz a szomszédokkal küzdöttek az első 1-2 évben,
nem mindenki megértő a kutyákkal kapcsolatban, sőt,sokan félnek a kutyától, és képzeld milyen mérgesek lesznek amikor a nagy kutyával egy liftben ?? ,nem mernek beszállni melléd.
( és mi az, hogy egy dög miatt ,én nem szállhatok be a liftbe ????? :(, ezt fogják gondolni )
és ezek az emberek ,néha ellenségessé is válnak.
erre is fel kel készülnöd,lelkileg.
sok-sok dologban fog megváltozni az életed egy kutya miatt, és még a nem megértő szomszédokkal is harcolnod kell.
sajnos ez a való-világ:)
Ha esetleg olyan is válaszolna, akinek van ilyen tapasztalata, mennyivel többre menne szegény kérdező.
Genetikailag nincs a lakásra kódolva. Ez a legjobb hülyeség, amit ma olvastam:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!