Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek németjuhászt...

Niky emo girl kérdése:

Szerintetek németjuhászt tarthatok lakásban? (részletek lent)

Figyelt kérdés
10.en lakunk de lenne elég időm foglalkozni vele, meg persze kicsikorától velemlenne szoval nem nagykutyárol van szó. lécci irjátok meg a véleményeteket
2009. dec. 18. 18:10
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
28%

Ne! Kérlek, ne. 10.-re, lakásba egy ekkora energiabombát, ne. Szenvedni fog a bezártságtól, meg ti is hogy szétszedik a lakást, meg a szomszédok is.

Soha nem értem, ha vki lakásban lakik, annyi fajta közül választhat kis és közepes testű kutyát, sőt alacsony mozgásigényű nagytestűt is ha neki a méret a lényeg.

Nézz körül, több mint 300 fajta és végtelen sok keverék közül választhatsz kisebb mizgásigényű fajtát.

Egy németjuhásznak sokszor a 24 órás szabadban lét sem elég, kínzás lenne bezárni a 10.-re, azt meg nem hiszem hogy napi 8-10 órát hajlandó lennél kint lenni vele és foglalkoztatni, sétáltatni.

2010. febr. 2. 09:49
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

két fajta szüksége van egy kutyának.

A fizikai: étel, fedett hely, mozgás igény kielégítése

lelki: az, hogy család tag lehessen, szeressék.

Ha valóban megfelelően meg tudod mozgatni és szereted akkor boldog kiegyensúlyozott kutya lesz. Olyan, akinek lesz ajándék a fa alatt karácsonykor. Sokkal boldogabb lesz, mint egy kertbe kicsapott, akivel nem foglalkoznak.

még valami: Ha nem működik a lift, akkor le kell menni lépcsőn. Egész addig, amíg nem annyira idős nem fog gondot okozni.

2010. febr. 2. 09:52
 23/39 anonim ***** válasza:
28%
Én sem engedném, hogy Németjuhászt tartsd a 10.-dik emeletes panelban. Igen, ez a kutya a családi házba való. Egy ismerősömnek volt egy 13 éves németjuhász kutyája, panellakásban lakott, nagyot szenvedett lépcsőn fölmenni, nagyon fájt a háta.. Nálatok van lift, az oké, de ha mind a lift rossz, pfff... Arra is gondoltál-e már, hogy ha egyedül hagyod a kutyát a lakásba pár órára, rossz fát fog tenni :), vagy unatkozni fog.. A nyári időt nem fogja bírni. A klíma nem egészséges. Javasolom, hogy 2 törpekutyád legyen, hogy ne unatkozzon az egyik sem..
2010. febr. 2. 12:50
 24/39 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek az érveket =)
2010. febr. 2. 13:47
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek valakit, aki német juhász keveréket tart lakásban. Nem tapasztaltam, hogy a kutya szenved.
2010. febr. 2. 19:04
 26/39 Akiteki ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 8 évig volt panelban huskym. Na ők se szaladgálnak kevesebbet, mint egy németjuci.

Napi 4-5x séta, abból 2x futtató legalább 1-2 órára időjárástól függően.

A lakásban tartott kutya nem a kutyának szenvedés, hanem a gazdinak. Ha valaki ezt vállalja, a kutya nem fog panaszkodni, hogy nincs kizárva a kertbe és a gazdival lehet. Sok boldogságot kívánok a kutyusodhzo!

2010. febr. 2. 21:49
 27/39 anonim ***** válasza:
41%

több ismerős is tart németjuhász kutyát panelban.

igaz a szomszédokkal küzdöttek az első 1-2 évben,

nem mindenki megértő a kutyákkal kapcsolatban, sőt,sokan félnek a kutyától, és képzeld milyen mérgesek lesznek amikor a nagy kutyával egy liftben ?? ,nem mernek beszállni melléd.

( és mi az, hogy egy dög miatt ,én nem szállhatok be a liftbe ????? :(, ezt fogják gondolni )

és ezek az emberek ,néha ellenségessé is válnak.

erre is fel kel készülnöd,lelkileg.

sok-sok dologban fog megváltozni az életed egy kutya miatt, és még a nem megértő szomszédokkal is harcolnod kell.

sajnos ez a való-világ:)

2010. febr. 3. 08:22
 28/39 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem a németjuhász , nem panelbe valo, gondold meg jol , mert nekünk is van , oriásai kertes udvarunk van , de néha ez sem elég neki . Genetikailag nincsennek kodolva ilyesmire. Ez nem szoba kutya. Rengteg gondal fog járni , ha a lakásban akarod tartani. Egyszerün nem étrem meg az embereket, néha. Mi az hogy kicsapni a kerbe , mi sem csaptuk ki, hisz az az ö felség területe, nem fázig ,még ilyenkor télen se , vastag bundája van . De egy lakásban, nekem az jobban állatkinzás. Ha igazán szereted a kutyákat, akkor tuni fogsz választani .
2010. febr. 3. 10:08
 29/39 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek =)
2010. febr. 4. 10:33
 30/39 Akiteki ***** válasza:
100%

Ha esetleg olyan is válaszolna, akinek van ilyen tapasztalata, mennyivel többre menne szegény kérdező.

Genetikailag nincs a lakásra kódolva. Ez a legjobb hülyeség, amit ma olvastam:))

2010. febr. 5. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!