Szerintetek németjuhászt tarthatok lakásban? (részletek lent)
Velem ötödik éve lakik egy német-belga juhász keverék a lakásban, a harmadik emeleten. Semmi gond vele! Persze rengeteget mozog, a napi 3-4óra aktív mozgás a minimum. Ha időm és lehetőségem engedi, akkor hétvégén kutyasuliba, agilityzni, terelni vagy csak kirándulni megyünk. 1éves elmúlt amikor hozzánk került, akkor szétszedett 1-2dolgot, de csak azért mert idegen volt neki a hely és ideges volt. Ez úgy az első 1-2hónapban volt. Azóta semmi gond vele. A kutya egy kertesházban nőtt fel, ahol semmit nem foglalkoztak vele és nap mint nap szétszedett valamit. Szerintem minden csak foglalkozás, mozgatás kérdése. Egy nagytestű kutya is jól érezheti magát a lakásban. Ezek a fajták egyébként is sokkal emberközpontúbbak mint bármely másik. Egy kennelben sincs jobb helye a kertben egy ilyen ebnek. Sőt!
Egyébként van egy kistestű kutyánk is a lakásban, ő most 1,5éves. Sokkal több baj van vele, mint a naggyal. Elég sokat ugat, rohangál, rosszalkodik a lakásban. Ezt egyébként több gazditól is hallottam,h a kicsi kutyával több gond van lakásban.
a lift ha elromlik akkor tetön átlehet menni mert sorház és amott tudom lifteztetni =)
tudom hogy nagy felelősség csak kiváncsi vagyok a tapasztalaitokra is =)
és köszi szépen mindenkinek :)
21:06
tudom hogy nem barja régebben már volt németjuhászom csak akkor még lentebb laktunk =) de megtudom oldani mert nemsokára szerelnek be vmi légkondit v klimát.... nememlékszem már meiket mondták =S
Én kertes házból költöztem panelba. Munka vonalú nj-m van, a fajta minden jellemző tulajdonságával. Naponta többször lemegyek vele ,ilyenkor 10 perc labdadobálás is beiktatva. Napi egy alkalom , amikor min. 2 órás program van, valahol a legközelebbi szabad térségen. Heti 3 iskola nap.A lakásban gyakorolunk különböző trükköket. A többi idejét békésen heverészve tölti:))
A lakásban tartásnak csak egy a hátulütője, az állandó szőr, pösz jelenléte.Ha tisztességesen takarítanak, akkor is jelen van.
A kerti kutyák sem mozognak állandóan .Idejük nagy részét fekve töltik, vagy várják a gazdát, vagy az ajtót lesik, mikor jön ki rajta valaki.
Szia!
Én tartottam 10.-en németjuhászt, kicsi korától kezdve volt nálam, én neveltem és egyáltalán nem ajánlom, ő is szegénykém rombolt amikor nem voltam otthon és irtóra megbántam,szóval németjuhászt csak kertbe, irtóra temperamentumos fajta és folyamatos mozgatást és elfoglaltságot igényel!Mindenképp kisebb testűt válassz!
lakás a te esetedben = panel ? max 55 m2 ?
a kutya megnő vagy 35-45 kg-ra ( az ordas színűek kisebbek)
de még így is vagy 1,5 m hosszúra és a nap nagy részét fekve valamelyik bútoron fogja tölteni.
mondjuk az ágyadon, vagy apád kedvenc foteljában !!!
és ha nem fárasztod le naponta 1-2 × akkor bizony szétszedi a házat !!!!!
és a lefárasztás nem 10 perc labdázás,vagy 1 óra sétát jelent !!
a sok lépcső talán nem gond, de a kutyák alapból félnek a talpuk alatt mozgó dolgoktól,tehát a lifthez nagyon hozzá kell szoktatni.
a szaga erős ,nagyon erős,és tavasszal meg ősszel bizony minden nap le kell mosnod ( esőben,sárban is kell sétálni )és nem elég egy vizes rongy !!!
a kádba fogod beemelni,vagy az előszobában mosod le ???
a nap nagy részében alszik, de ha nem akkor egy laza faroklegyintéssel elintézi az üvegajtót, a szekrényen heverő nippeket,és az összes virág levelét :)
nagy kutya kis lakásban , nem okos ötlet,és a szaga mindenhol érezhető lesz, főleg nyirkos időben.
DE, HA VÁLLALJÁTOK mindannyian aki vele éltek ,akkor hajrá !!!
nagy testű kutyát tartunk nagy( 110 m2) lakásban , és minden családtag kiveszi a részét a kutya körüli feladatokból, így öröm a kutyatartás.
( ha csak 1 családtag is ellenzi, vagy nem akarja 100 %-san akkor vagy kisebb kutyát javaslok,vagy kicsit később legyél kutyás :)
nem könnyű ám egy nagy kutyával, ami kevés ideig lesz pici kutyu, és sokáig lesz nagy dög :):)
ja és a fenntartása is kb 2 × drágább, mert 2 × többet eszik .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!