Ha a kutyát nyers hússal etetem, mire figyeljek oda? Tehát mielőtt elkészítem neki a kaját, előtte a tálját kitisztítsam, és ha 3 naponta adok neki csontos húst nyersen az úgy jó?
Idézet "Hogyan válhatunk kedvencünk kedvenc gazdijává" című könyvből:
Ha időnként szeretne friss hús adni a kutyájának, akkor a legjobb, ha nyersen adja. Ha nem főzi meg akkor csak megbízható helyről (például saját hentestől) származó húst adjon, vagy ha kétségei vannak, akkor inkább főzze meg. Hagyja a húst csíkokban vagy nagyobb darabokban, hogy a kutyának legyen mit rágnia. Ritkán és kis mennyiségben belsőséget is adhat, de szintén csak megbízható helyről.
Remélem segítettem. :)
Nincs olyan hogy nyers húsos etetés.. ez legalább olyan mint ha azt mondod hogy tápal etetsz.
Más a BARF más a prey model.. nezz utána hogy mennyi csont menyi egyeb cucc kell hozzá és hogy ezekből mennyi. A 3naponta csontossal az a baj hogy a kutyánák lezet 3naponta szorulasa lesz amúgy meg menni fog a hasa. Persze ez nem biztos de benne van a pakliban. Érdemes elosztani a csontosat is napokra.
Én Barf modell szerint etetek, de ha kérdezik, azt mondom házikoszt, vagy nyers etetés - az egyszerűség kedvéért.
Minden nap kap csontos húst, soha nem volt még szorulása emiatt, még a marha - báránycsontokat is tökéletesen megemésztette. Én az arányokra figyelek (kb 30% csontos hús 40színhús, 30zöldség ami nekünk ideális) illetve hogy jó minőségű e a hús amit kap.
Arra figyelek még, hogy két etetés között elteljen minimum 9-10 óra. (én két részben adom adom neki az adagját - így jóllakik, de nem eszi degeszre magát)
Én reggel táppal etetek, este pedig nyers husival. A nyers husi az csontosból és színhúsból áll vegyesen, plusz kap hozzá egy kevés gyümölcsöt, zöldséget (uborka, cékla, répa, alma), illetve van hogy rakok bele joghurtot vagy egy kis mézet. A későbbiekben, lehet, hogy majd átállok teljesen a nyersre.
Szerintem ha csak csontos húst adsz neki, attól szorulása lesz. Egészítsd ki szerintem színhússal és egy kis zöldséggel is.
a szalmonellával és minden ehhez hasonló vírussal, baktériummal leszámol a kutya gyomorsava. Gilisztát/férget pedig nem kapnak el a nyers hústól. Én is háromhavonta féregtelenítek, mindíg teljesen tiszta volt a végtermék.
Tojást is adok neki nyersen, héjastól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!