Az anya kutya miért eszi meg az összes kölykét?
Engem azért érdekelnének a részletek;
-fajta kutya vagy keverék?
-téli vagy nyári alom?
-udvaron tartod vagy lakásban?
-hányszor fordult ez elő?
-újszülött korban vagy pár hetes korukban?
-mennyi idős az anyakutya?
Most hallottam én is két ilyen esetről és nagyon megdöbbentett, egyben felkeltette az érdeklődésemet, de semmi idevonatkozó irodalmat nem találok. Nekünk dec.30-án fialt a kutyánk.
A szakirodalom egyértelműen azt írja, hogy a kutyák alapvetően nagyon odaadó anyák, esetleg idegen hímek tesznek ilyesmit...
szia
Kedves utolsó válszoló! :)
A kutyám teljesen fajtiszta, németjuhász.
Az alom téli 2009.december 13-ára, reggelre szült 6 kölyköt.
Az udvaron vannak egy ólban, amit kibéltünk régi, használt ruhákkal, az ól külsejére pedig karton papírt szögeztünk.
Másodszorra fordult elő.
1 hetesen megette 5 kölykét, már csak 1 él, de remélem ő megéli a felnőttkort
Az anyakutyus 5 éves.
Szia!
Bocs, de nem írtam eddig erre a fórumra és máshol automatikusan megjeneik a nicknevem.
Szal egyenlőre az a tapasztalatom, hogy fajta kutyáknál fordul elő ez a viselkedés, elletve kizárólag téli almokról hallottam (komoly kutató munkát végeztem :) ).
Érdekes lenne, ha egy állatorvos idekeveredne és reagálna, mert ezek csak felvetések...
Te kérdezted az állatorvost, hogy mi a véleménye?
Engem nagyon érdekelne, mert sztem ez nagyon a kutya-természet elleni viselkedés.
Nekem sosem volt kutyám, mielőtt tavaly a szomszédtól megörököltünk egy 5 éves "asszonykát", aki addig láncon volt. Most, dec.30-án fialt és mi is nagyon izgultunk, hogy minden rendben legyen. Így keveredtem erre az oldalra. Másoktól is hallottam azóta, ilyen történeteket, de végülis sehol nem derült ki a konkrét ok.
Gondolom, közösen akartál gondolkodni erről a rémisztő esetről és nem a "kedves" megjegyzéseket olvasni magadról.
Úgyhogy ha valaki a témáról tud valamit az komolyan érdekelne!
Üdv Borsolyka
Az egyik barátnőm mesélte, hogy az ő németjuhásza is megette a kölykeit :( Egyébként sem csípem azt a kutyát, azt is mesélte, hogy néha kiszökik (tök forgalmas utcában lakik)
Egyszer amikor arra sétáltattuk az én kutyámat, akkor is kint volt az utcán az ő kutyája és odarohant megharapni az enyémet. Aztán még a barátnőm volt megsértődve :|
Én befogadtam egy kis kutyát, beoltattam, nem volt benne chip, és közben kiderült, hogy vemhes. Biztos az első vemhessége volt, mert az orvos szerint maximum 2 éves, és kicsi kutya nagyon, tehát egy évben egyszer tüzel/doki mondta, és szerinte is az első fialása/. Lefialt, mindent úgy csináltam ahogy mondta a szakember, lámpázás, meleg, palackozás, kényelmes hely, stb. Világra hozott két kölyköt, és az egyiket megette. Most frissen azt mondta a doki tilos ivartalanítani, de amint lehet viszem ivartalanítani.
Egyébként imádom a kutyákat, és nem tettem volna őket a kukába, vagy a bányába. Már meg is lett volna a két jó kollégám, akiknek odaadtam volna őket/tisztességes emberek, járunk át egymáshoz, és ismerem őket egy ideje/. Természetesen 8 hetes kor után adtuk volna oda őket, mindenféle szükséges dolog után/féregtelenítés, stb/. De nem így alakult. Ahol meg van kutya, és évente fial 6-8-at és dobják ki az emberek a kukába ott meg megmaradnak a picik az anyakutyánál, csak az emberi ostobaság miatt pusztulnak el...Sok ilyen van a lakhelyemen.
Mindegy, több ilyen nem lesz, mert KIIVARTALANÍTTATOM!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!