Cavalier King Charles spániel tulajdonosok, gazdik;mi a tapasztalotok, véleményetek a kutyáitokról?
Kutyám lesz és én elôször Cavalier King Charles spánielt akartam,de mióta mondta az egyik ismerôsöm hogy azzal a kutyával mennyi baj van,meg hogy nem is könnyen tanul nem tudom milyen kutyát szeretnék!Gondolkodtam a Yorkshire terrieren is meg a mini Yorkin!De nem tudom!Egy csomót olvastam a cavalierekrôl hogy azok milyen okos kutyák meg a 101 nagykutyát is végignéztem!!
Kérlek segítsetek! :)
"Mini yorki" nincs, csak a szaporítók/kutyagyárosok reklámozzák így a beteges, alulfejlett kiskutyákat, hogy el tudja adni. Mégiscsak jobban hangzik hogy "mini yorki", mint az hogy "fejletlen yorki".
Első körben ezt nézd meg: [link]
Bármilyen fajtát is választasz, csak és kizárólag olyan kiskutyát vegyél, amelyik:
- rendelkezik legalább 3 oltással
- 4x féregtelenítve van
- van chippje
- rendelkezik származási lappal (törzskönyvvel), amin szerepel a kiskutya családfája, a tenyésztő neve, a chipp száma, a törzskönyv száma
- a tenyésztő tagja a MEOE szövetségnek, a kennelneve hivatalosan regisztrált és elfogadott
Csak ajánlani tudom a cavaliert! Nagyon okos fajta, gyorsan tanul, mindenkivel barátságos, kedves, mozgékony, lakásban nyugodt kutya. Az én cavim nyáron lesz 5 éves. A fajtának sok betegsége van (a szívével lehetnek gondok) de ha jó helyről veszed (tehát nem apród/expressz/jófogás és társaik) egy kiváló természetű, egészséges kutya lesz.
A yorkshire terrier is okos kutyafajta, de mivel terrier (eredetileg vadászkutya) van benne egy kis makacsság, de jó, határozott neveléssel sok mindenre meg lehet tanítani.
Nagyon szépen köszönm a válaszokat,sokat segítettetek (lehet hogy mégis a cavalier mellett döntök :) )!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!