Miért ne lehetne jó egy kutyának panelben vagy kis házban?
a kérdésed attól is függ, hogy mekkora testű kutyáról van szó.
Egy kis tacskónak jóformán mindegy, de egy nagytestű kutyánál valóban a mozgást szokták felhozni.
Gondolj bele, ha kint van a kertben a kerítésnél állandóan szalad, ugat, ha valaki elmegy a ház előtt. Míg ha 4-szer viszi ki a gazdi, akkor az a 4 alkalom van megszabva a mozgásra.
Az emberek nagy részének nincs ideje 4-szer kivinni hosszabb időre, hiszen dolgoznak, jönnek, mennek stb.
Persze vannak kivételek akik jól csinálják, de azok erősítik a szabályt :)
"a fölöttünk lévő nem hiába teremtette ezt a jószágot, a természetbe, hogy önfeledten rója a köröket a végtelen rónaságokon."
A fölöttünk lévő (?) a farkast teremtette, a kutyát az ember tenyésztette... :DD
"A fölöttünk lévő (?) a farkast teremtette, a kutyát az ember tenyésztette... :DD"
és hol olvastál te olyat, hogy én a kutyáról írtam??
mert a szövegemben nem látom, akárhányszor is olvasom vissza...:DD
Itt a legtöbben egyetértenek veled, Kérdező. Én is.
Ugyanis csak néhány fajta van, amelyikre igaz, hogy valóban nagy udvarra van szükségük, ezek pedig a tipikus pásztorkutyák, mint amilyen pl a komondor. Ezt csak azért írom, mert nem szabad átesni a ló másik oldalára sem, tudni kell, hogy vannak kivételek.
Szerintem mindegy a kutya mérete. Nem a helytől függ, hogy boldog-e, hanem a gazdájától. Egy normális gazditól - nem számít, hogy laskában vagy udvarban tartja - megkapja a kellő fizikai és szellemi fárasztást. Ahogy az első is írta, attól még, hogy egy kutyának nagy tér áll rendelkezésére, nem fog magától körbe-körbe rohangálni. Ugyanúgy le kell őt is fárasztani. Akkor meg már tökmindegy, hogy hol van tartva. Szerintem több szempontból még jobb is a lakában élő kutyáknak.
Itt most annyira egyetért velem mindenki. De komolyan más kérdésben meg úgy tudjá(to)k szidalmazni azt, aki kis helyen tartja a kedvencét. Ti most hol vagytok? Most itt kifejthetnétek a véleményeteket, kíváncsi lennék..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!