1,5 és német juhász kutya nem adja oda a játékát, miután eldobtam. Hogyan vehetném rá erre?
"Ereszd, kérem, add ide, már mindent bevetettem :)"
Mikor és hogyan tanítottad a kutyát magyarul? Ez nem úgy működik ám, hogy minden kutya 1 vagy 2 évesen egyik pillanatról a másikra megtanul kétszáz magyar szót mindenféle képzés nélkül, azt is ismételgethetted volna neki, hogy "répa" :D :D :D
Én régebben megtanítottam a spánielnek néhány random szót (gyerekként sok időm volt és bizonyos beszélgetésekben gyakran előforduló szavakra reagált a kutya. Anyámék egy ideig azt hitték van valami baja, aztán elmondtam, hogy én tanítottam neki.) A répa nem is hülyeség, bár nem túl gyakori.
Amúgy ha csak mondogatod neki a szavakat, nem sok sikerélményed lesz. Minden a csere körül forog eleinte a kutyanevelésben. Csinál a kutya valami kívánatosat,cserébe azonnal jutalmat, dicséretet kap. Rosszat csinál, nem kap semmit. Egy deka figyelmet sem.
Másik játékkal. ha odahozza az eldobottat, dobod helyette a másikat.
Eresztést szoktak tanítani jutival is. Bár akkor a kérem szót használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!