A kiállításokon a kutya állását megnézik minden oldalról?
Figyelt kérdés
Vagy csak megnézik a fogát, fut kört és beáll a bírónak oldalával? Melyik oldallal kell beállni? Még soha életemben nem voltam most megyek vasárnap először és félek, hogy nem tudom majd mit kell csinálni.2014. márc. 21. 06:44
1/9 A kérdező kommentje:
A kutyám a fog megnézésénél ( mivel gyakorlok vele) automatikusan leül, az baj? Utána bír végig állni mozdulatlanul.
2014. márc. 21. 06:48
2/9 anonim válasza:
Ne aggódj, a bíró mondani fogja, mit vár el tőled (meg jó eséllyel látod is majd, előtted lévők mit csinálnak). Az, hogy mennyire járja körbe a kutyát, a bírótól függ. Az, hogy leül a fogmutatásnál, szerintem nem probléma, az pedig nagyon jó, ha a kutyád képes végig mozdulatlanul állni. Nézd meg a neten, hogy a kutyád fajtájának milyen a standard állása, és ha nem úgy áll, akkor kézzel rásegíthetsz (pl felemelheted a farkát, ha ő alacsonyan tartja).
Ami a felvezetésnél figyelj, hogy a kutya mindig közted és a bíró között legyen. Amúgy a bírók nem szokták kérni, hogy forogjon a kutya.
3/9 anonim válasza:
Nézd meg a youtube-on, hogyan kell az adott fajtát bemutatni.
4/9 Akiteki válasza:
Igen, minden oldalról megnézi. Meg elölről és hátulról is. És még végig is tapogatja. Gyakorold a kutyáddal, hogy szokja ezeket.
5/9 anonim válasza:
Először el kellet volna menned egy kiállításra. Igen hozzá is fog nyúlni és szépen kell mozogni vele. Milyen fajta? Sok sikert :) Salgótarjánon én is gondolkodtam de rossz a bíró. ;/
6/9 A kérdező kommentje:
Elrontottam nem kapott semmit. Rossz volt a bíró is.
2014. márc. 23. 18:44
7/9 Akiteki válasza:
Majd úgy 50 kiállítás után, mikor már nem csak a felvezetést tudod, de a fajtát is ismered, akkor minősítheted a bírókat. Egyelőre még azt sem tudod, melyik a kutya eleje.
8/9 A kérdező kommentje:
Voltak ott nálam jobbak is akiket lemondott, ti nem láttátok mit csinált, az nem emberhez méltó és most nem csak az én kutyámról van szó.
2014. márc. 24. 05:38
9/9 Akiteki válasza:
Általában nem esik jól, ha elmondják a kutya hibáit.
El kell gondolkodni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!