Miért kezelik így a yorkit?
Szerintem azért nem kezelik úgy, mert valójában sem a kutyákról nincs fogalmuk, sem pedig erről a fajtáról. Bennük van egy kép, hogy ez a "masnis" kutya, szép hosszú selymes szőrrel és ennyi. Aztán mikor problémás lesz, meglepődnek, vagy még azt is jaj de cukinak találják.
Szerintem akiknek ilyen ölebeik vannak -tisztelet az elenyésző kivételnek - azok legtöbbször divatból vagy divatkelléknek vesznek kutyát, nem a kutya, a kutyázás miatt.
Én is elég kevés yorkist látok, aki kutyának kezelné a kutyáját, sajnos. Viszont az ilyen ritka látvány mindig csodálattal tölt el, hogy mi mindenre meg lehet egy yorkit tanítani és milyen okos kutya! Több kéne az ilyenekből, sokkal!
A yorki egy tömegkutya, és mivel minnél jobban reklámozzák annál több embernek kell, de mível nagyon drága ezért elkezdik mindenféle kutyákkal összepárosítani és tiszta ideggyenge selejt a nagy százaléka... egyik szomszédom (örülök ha nem látom a fejét!!!!) lopott!!! egy yorkit és a palotapincsijével pároztatja évente kétszer és a kiskutyákat yorki néven 20ezerért árulja!! Na ez milyen már! És ha azt hiszed nincs rá vevő, tévedsz, viszik mint az ingyencukrot....
Tömegkutya, ideggyengék, aki meg azért veszi meg mert karácsonyfát akar belőle csinálni, megtiltanám hogy állatok közelében is legyen akár.
a yorki nem kutya...
a legnagyobb jóindulattal nevezzük el vadászgörény mutációmnak és akkor még dícsérjük is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!