Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig él egy egészséges...

Meddig él egy egészséges Cavalier spániel átlagosan?

Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Nolám, beírtam a nevét a goggle-ba és első találaton hozta. Nem nehéz...
2014. márc. 20. 13:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Kedves Little Red!

Melyiket hozta a Google neked nolám? A kutya-tár oldalon lévő 10-14-et? Vagy a Chaetos oldalon lévő 14-16 évet? Vagy netán a cavaliers.co.uk oldalon lévő 10-12-őt? Vagy a Yahoo Answeren lévő 7-10 esetleh? Nagyon tenyérbemászó ez a "google a barátod" gondolkodás és okoskodás. Főleg egy kérdésekre szakosodott fórumon, ahol az emberek olyanoktól várnak választ, akik nem webes keresésből, hanem tapasztalatból válaszolnak.

2014. márc. 20. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem eddig 2 cavalierem volt, az egyik 12, a másik 10 évig élt. Sok betegsége van a fajtának, főként a szívével lehetnek gondok. De ha jó tenyésztőtől hozod, kevesebb az esélye a betegségek kialakulásának. Úgy átlagosan 10-13 évig élnek, de ez sok mindentől függ.
2014. márc. 20. 16:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Én most levelezek egy tenyésztővel, aki írta, hogy "Nálunk a tenyésztésbe vont egyedek mindegyike szűrt az örökletes betegségekre (szem, szív, és patella), így a kicsik egészségét illetően garanciát vállalunk." Hogy a gyakorlatban mit jelent a szűrés, azt nem tudom, de gondolom, hogy azt, hogy a felmenői között nem volt szívbeteg néhány generáción keresztül. A mi kutyánk 6 és fél évesen halt meg, (ö sajnos rossz szaporításból jött), ezért ez kardinális kérdés számomra.
2014. márc. 20. 16:30
 5/9 anonim ***** válasza:
A szűrés az azt jelenti, hogy pl. a kutya szűrt dp-re, akkor a kutya nem dp-s.
2014. márc. 20. 16:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Csak a később jelentkező szívbetegségeket, hogyan tudják szűrni?
2014. márc. 20. 16:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Sok tenyésztő megismétli párévente a szűrést.
2014. márc. 20. 16:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Most olvasok a szívbetegségekről, és azt írja, hogy 5 éves korban a Cavalierek 50% a szívbeteg már, 10 éves korban 98%... Ez mennyire reális?
2014. márc. 20. 17:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Eléggé...
2014. márc. 20. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!