Szerintetek a konzervet kaja vagy a száraz eldel a jobb a kutyáknak?
Táp meg hús, csont, porcok, belszervek. Ez a legjobb kombó.
Vagy super premium táp.
Konzervet semmiképp, mert az olyan, mintha te májkrémen meg olcsó virslin élnél. 80-90%-a víz, a többi meg hulladék.
A konzervekben semmi nélkülözhetetlen nincs. De a gatyád is rámegy, ha ezzel akarsz etetni.
Egy jó minőségű táp vagy BARF sokkal jobb a kutyának és a pénztárcának is.
(És a kutyaszáj szag sem olyan intenzív.)
csatlakozom a nyershúsos részleghez. Igaz én PREY szerint etetek.
Jelenleg 3kutyát amiből az egyik kölyök és 9hetes kora óta nyersen eszik. (tök egészséges)
A nyers kajásokhoz csatlakozom. Én is hárommal nyersezek, egy kölyök 13 hetes (makk egészséges, enrgikus, az orvos nem győzi dicsérni)
A főzést nem pártolom sok hasznos dolgot elpusztít a husokban. Bizonyos szinten káros a kutyának.
Konzerv drága és semmi értelme: pépesített katyvasz.
Száraztáp abban az esetben, ha nincs benne gabona( Acana, Orijen, TWT, Chickopee)
Viszont a legjobb, amit a kutyád etetésénénél "elkövethetsz" az a nyers, vagy B.A.R.F. etetési mód.
Biológiailag indokolt mert ugye ragadozókról van szó. Az egészségügyi problémák kiküszübölése sem mellékes, hiszen ezzel az etetési rendszerrel tudod biztosítani a kutyád egészségét teljes körüen.
Akik pedig azzal az indokkal, hogy a kutyájuk 13-16 évet élt kizálórag száraztápon, konzerven, vagy házikoszton ezzel kell etetni arra csak azt tudom mondani, hogy az én kutyám éljen inkább picit kevesebbet de kutyához méltó állapotban és ne kinlódva pl 15 évig! Az életminőség a lényeg nem az élethossz!
Üdv. egy barfos yorki gazdi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!