Melyik kutyafajtaknak kell teren ruha?
Mármint télen??
Nem fajtafüggő, hanem inkább attól függ, hogy lakásban van-e tartva a kutya.
Méret és szőrfüggő (ugye azok a kutyák, akikre ruha kell, nem tarthatóak kint, így az 1. válaszolót nem értem).
A nagyon rövid szőrű kutyákra adnak télen kabátot (magyar vizsla, doberman pl).
A nagyon kicsi testű kutyákra is, még akkor is, ha van szőrük, mert könnyebben megfáznak. Viszont természetesen kellően nagy szőrrel ezt nem kell, de pl a mopsz, francia bulldog tipikusan kabátos, de nyilván a kínai és a mexikói kopasz kutya is nagyon tipikus.
A rövid orrú kutyák is érzékenyek a hidegre, de ezek többnyire rövidszőrűek is.
Szóval ezt a 3 szempontot vizsgáld meg, és ha a kutya beleesik valamelyik kategóriába, akkor kell a kabát.
-nekem havanesem van és attól függ mennyire van hideg és épp mekkora a szőre. Ha hosszabb a szőre, akkor nem kell rá mínusz 5 fokban sem. De közvetlen nyírás után tavaly még nyáron is kellett rá mikor épp hidegebb volt pár napig.
De láttam már ruhát labradoron és rotin is. Westikre, yorkikra is szoktak adni. De úgyis látod, ha fázik a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!